Copa de les Nacions
Esports 28/03/2013

Espanya ja és a semifinals de la Copa de les Nacions (4-2)

Els de Feriche es jugaran el primer lloc del grup A amb Portugal, mentre que al grup B es classifica Angola i tres equips opten a la segona plaça

Jordi Graell

BarcelonaLa selecció espanyola d'hoquei patins ha aconseguit el bitllet per les semifinals de la Copa de les Nacions després de doblegar en un partit duríssim l'equip amfitrió de la competició, el Montreux, per 4-2. Els locals s'han avançat ben aviat gràcies a un gol de Jorge Marín, i tot i que Enric Torner ha errat un penal, posteriorment Jepi Selva no ha perdonat des del punt fatídic, i un minut després Toni Pérez ha posat per davant el combinat espanyol. Tot i això, abans del descans el Montreux ha aconseguit empatar mitjançant Segura.

A la segona part el conjunt suís ha apujat el llistó del seu joc i això ha provocat que veiessin fins a tres targetes blaves i una targeta vermella per al seu entrenador. Però els espanyols s'han mostrat molt desencertats en les jugades a pilota aturada i fins a manca de cinc minuts no han estat capaços de resoldre el partit gràcies als gols dels dos jugadors del Moritz Vendrell, Xavi Barroso i Jepi Selva.

Pel que fa a la resta de marcadors de la jornada, destaca la golejada escandalosa de Portugal per 16-2 contra Brasil i d'aquesta manera els portuguesos, també amb la classificació a la butxaca, es jugaran demà el primer lloc del grup A amb Espanya, que encapçalen les dues seleccions ibèriques amb sis punts.

En el grup B, Angola ha derrotat França per 4-1 i també accedeix a semifinals, mentre que Alemanya ha protagonitzat la sorpresa de la jornada després de guanyar Suïssa per 4-3, havent capgirat un 0-3 advers a la mitja part. Així doncs, en aquest grup Angola passarà com a primera amb sis punts i es jugaran la segona plaça Alemanya, que amb la victòria d'avui suma tres punts, i Suïssa i França amb un punt.

L'última jornada de la fase de grups es disputarà demà amb els següents partits:

- 17:30 Brasil- Montreux

- 19:00 Angola- Suïssa

- 20:30 Espanya- Portugal

- 22:00 Alemanya - França