HOQUEI PATINS
Esports 04/05/2014

L'encert de Marc Torra dóna al Barça la seva vintena Copa d'Europa (1-3)

El davanter torderenc ha aparegut quan més pressionava el Porto amb dos gols i aconsegueix per fi el títol que se li resistia

Jordi Graell

BarcelonaEl Barça d'hoquei patins s'ha proclamat després de quatre anys campió de la Lliga Europea havent superat a la final el Porto per 1-3. Davant la presència de 4.756 espectadors, els homes de Ricard Muñoz sempre han portat la iniciativa en el marcador però no s'han pogut desenganxar en cap moment del conjunt portuguès. A la primera part els dos equips s'han temptejat mútuament amb ocasions a banda i banda resoltes amb encert tant per Edo Bosch com per Aitor Egurrola a la porteria. Com en la semifinal contra el Benfica, però, als blaugranes els ha tornat a somriure la fortuna en dues jugades clau. Després d'uns peus clars de Reinaldo García dins l'àrea que els àrbitres no han assenyalat com a penal, Marc Torra ha posat per davant el Barça amb un xut des de mitja pista que amb un parell de rebots s'ha acabat introduint a la porteria del Porto. Abans del descans Torra i Panadero han tornat a tenir l'opció de fer el 0-2 amb dues pilotes al pal, però el marcador ja no s'ha mogut més.

Els dos equips s'anaven carregant a poc a poc de faltes i tot just començar la segona part ha caigut la desena falta blaugrana. Hélder Nunes, que ha sortit expressament des de la banqueta per llançar la falta directa, no ha desaprofitat l'ocasió i ha restablert les taules al marcador. A continuació han estat els homes de Tó Neves els que han comès la desena falta, però en l'execució de la directa Pablo Álvarez ha topat amb el pal i amb un Edo providencial que ha salvat el gol a la línia. Tanmateix els blaugranes tenen una sèrie de jugadors especials que sempre apareixen quan se'ls necessita. Un d'aquests jugadors, Xavi Barroso, que l'any passat ja va ser decisiu amb els títols del Moritz Vendrell, ha aparegut amb un xut llunyà marca de la casa per fer l'1-2. L'altre, Torra, ha estat l'encarregat d'anotar l'1-3 definitiu després de robar una pilota a mitja pista i resoldre a la perfecció davant la sortida d'Edo. Els portuguesos han reclamat en més d'una ocasió una quinzena falta que els permetés tenir algunes opcions al tram final, però han estat ells qui han tornat a concedir una altra falta directa al Barça que Torra ha enviat a fora.