Hoquei patins
Esports 20/04/2013

El Liceo i el Barça empaten i ho deixen tot obert de cara a la tornada (2-2)

Entre els catalans només ha guanyat el Reus en l’anada dels quarts de final de la Lliga Europea, mentre que el Noia ha empatat i l’Igualada ha perdut

Jordi Graell

BarcelonaEl Coinasa Liceo i el Barça han empatat a dos en l’anada dels quarts de final de la Lliga Europea d’hoquei patins (2-2) i d’aquesta manera l’eliminatòria entre els dos primers classificats de l’OK Lliga es resoldrà al Palau Blaugrana. El partit ha seguit un guió pràcticament calcat al que va enfrontar gallecs i blaugranes a la lliga, ja que tot i que el Liceo s’ha avançat ben aviat amb un golàs de Matías Pascual de jugada individual, els blaugranes han aconseguit capgirar el marcador abans del descans gràcies a dos gols derivats de jugades similars de Marc Gual i Pablo Álvarez.

Però com en el matx de principis de gener, el Liceo no s’ha donat per vençut i gràcies a un gol de falta directa de Toni Pérez a manca de nou minuts pel final, els homes de Carlos Gil han aconseguit empatar en un partit marcat més pel joc dur i els nervis que han ocasionat en més d’una ocasió picabaralles entre jugadors dels dos equips i un festival de targetes blaves.

Pel que fa a la resta de la jornada, destaca la remuntada del Reus Deportiu contra el Porto (3-2). Tot i que a la mitja part el marcador assenyalava un empat a zero, dos gols consecutius de Reinaldo Ventura a l’inici de la segona part han fet témer el pitjor a la parròquia reusenca. Finalment dos gols d’Albert Casanovas i un de Raúl Marín en qüestió de cinc minuts han acabat donant un avantatge mínim de tres gols a dos pels reusencs de cara a la tornada en terres portugueses.

A Sant Sadurní, el Noia ha empatat a tres en un partit intens amb el Benfica (3-3) i amb diverses alternatives al marcador, però finalment els sadurninencs s’han hagut de conformar amb un empat que els obligarà a guanyar a Lisboa si volen ser a la final a quatre de la Lliga Europea. La nota negativa de la jornada ha estat la derrota de l’Igualada per dos a tres amb el Valdagno (2-3). Els igualadins sempre han anat a remolc en el marcador, però un gol de Nicolía a cinc minuts pel final ha caigut com un gerro d’aigua freda per les aspiracions del conjunt de l’Anoia, que haurà de guanyar a la difícil pista del líder de la lliga italiana per més d’un gol per poder classificar-se.