HOQUEI PATINS
Esports 16/02/2013

Tots els equips catalans poden certificar el seu accés als quarts de final de la Lliga Europea

A la Copa de la CERS el Vendrell, el Vic i el Vilanova juguen l'anada dels quarts de final amb l'objectiu d'aconseguir un resultat òptim de cara a la tornada

Jordi Graell
2 min

BarcelonaAquest cap de setmana pot ser rodó de cara a les aspiracions europees dels equips catalans de l'OK Lliga, ja que tant el Barça com el Reus Deportiu depenen de si mateixos per assegurar la classificació pels quarts de final de la Lliga Europea a manca d'una jornada per la conclusió de la fase de grups, mentre que el Noia Freixenet necessita guanyar a la pista del Saint Omer i esperar que unes hores abans el Lodi hagi perdut a la pista del Porto, ja classificat per la següent ronda.

El gruix de la jornada es disputarà aquest dissabte, a excepció de l'Igualada- Barça, que es disputarà demà al migdia. Els igualadins, ja classificats pels quarts de final de la màxima competició europea, buscaran sumar els tres punts per assegurar la primera posició del grup A, fet que els permetria disposar del factor pista a la propera ronda. Pel que fa al Barça, els homes de Gaby Cairo estaran pendents del partit que enfrontarà avui el Quevert i el Candelaria, ja que si els francesos no aconseguissin derrotar el Candelaria, els blaugranes ja estarien matemàticament classificats i per tant podrien centrar-se en la lluita per la primera plaça del grup.

En el grup C, el Reus afronta un partit complicat contra l'actual campió de la lliga portuguesa, el Benfica, un partit en el qual els reusencs, en cas de victòria, aconseguirien el bitllet pels quarts de final de la Lliga Europea, i a més dependrien de si mateixos en l'última jornada per assolir la primera posició del seu grup.

D'altra banda, al grup D el Coinasa Liceo també podria assegurar la seva classificació si és capaç de derrotar l'Oliveirense.

Pel que fa a la Copa de la CERS, aquest dissabte es disputa l'anada dels quarts de final d'aquesta competició amb la presència de tres equips catalans. Mentre que el Moritz Vendrell comença l'eliminatòria jugant a la pista del Forte dei Marmi, tant el Vic com el Mopesa Vilanova juguen a casa contra el La Vendéenne i el Giovinazzo respectivament amb l'objectiu d'aconseguir un resultat que els permeti afrontar amb tranquil·litat la tornada. Finalment, el partit que completa aquesta ronda enfrontarà dos equips italians, el Breganze (botxí del Blanes) i el Bassano (actual campió de la Copa de la CERS).

stats