SOTXI 2014

El japonès Yuzuru Hanyu, campió olímpic de patinatge artístic

La medalla de plata ha estat per al canadenc Patrick Chan, mentre que el bronze se l'ha penjat el kazakh Denis Ten

El japonès Yuzuru Hanyu s'ha proclamat aquest divendres campió olímpic de patinatge artístic. El patinador, de 19 anys, que arrencava el programa lliure després d'haver aconseguit la millor nota en el programa curt –101,5, rècord del món–, ha tingut alguns errors al programa lliure, però no han estat suficients per fer-lo baixar de la primera posició de la classificació, amb una puntuació final de 280,09.

Malgrat haver caigut en el quàdruple 'salchow' i en el triple 'flip', els jutges han valorat l'exercici de Hanyu amb una puntuació de 178,64. De fet, cap dels patinadors favorits ha aconseguit fer el seu programa lliure sense errades aquest divendres a la tarda.

La medalla de plata ha estat per al canadenc Patrick Chan, tricampió del món, amb una puntuació final de 275,62, mentre que el bronze se l'ha penjat el kazakh Denis Ten, amb 255,10 punts.

El madrileny Javier Fernández, que després del programa curt ocupava la tercera posició, ha caigut fins a la quarta plaça final i s'ha quedat sense medalla. Fernández ha obtingut una nota de 166,94 després que en el seu programa lliure hagi deixat un quàdruple 'salchow' en triple, un salt que ha repetit posteriorment. Això l'ha penalitzat, ja que si es repeteix un salt en el mateix programa els jutges en valoren només un. Així, en total, el patinador madrileny, bicampió d'Europa, ha aconseguit 253,92 punts.