Atletisme

La keniana Brigid Kosgei dinamita el rècord del món de marató

Ha completat el recorregut en 2 hores, 14 minuts i 4 segons

L'endemà que el kenià Eliud Kipchoge es convertís en el primer atleta a baixar de les dues hores en marató a Viena, la seva compatriota Brigid Kosgei s'ha convertit en la primera dona a córrer la distància en menys de dues hores i 15 minuts a l'establir a Chicago (Estats Units) un nou rècord mundial femení amb un temps de 2 hores, 14 minuts i 4 segons.

Kosgei, de 25 anys, ha rebaixat així l'anterior plusmarca que ostentava la britànica Paula Radcliffe amb 2 hores, 15 minuts i 25 segons des el 13 d'abril del 2003 a Londres. Guanyadora a Chicago l'any passat i de la Sant Silvestre Vallecana i en el present 2019 vencedora a Londres, l'atleta africana ja s'havia convertit el 8 de setembre en la més ràpida a recórrer la mitja marató (1 h 04 min 34 s), però el traçat de la prova de Newcastle (Regne Unit) li va impedir que fos reconegut com a plusmarca universal.

Kosgei figurava en les llistes mundials de tots els temps de marató en el setè lloc amb un crono de 2 h 18 min 11 s, obtingut quan va guanyar a Londres. Aquest diumenge a Chicago ha volat i ha fet una mossegada al seu registre de més de quatre minuts i al rècord de més d'un.