Esquí de muntanya
Esports 16/01/2011

Kilian Jornet revalida el títol de campió d'Espanya d'esquí de muntanya

Aquest és el tercer trofeu de l'esportista aquesta temporada, després de guanyar la primera prova de la Copa del Món d'Esquí de Muntanya i la Mountain Attack

Redacció
2 min
Kilian Jornet ja suma tres títols aquesta temporada.

EspotDesprés de guanyar la primera prova de la Copa del Món d'Esquí de Muntanya de Pelvoux (França) i la Mountain Attack de Saalbach (Àustria), Kilian Jornet ha revalidat aquest matí el títol de campió d'Espanya d'esquí de muntanya en la modalitat de cronoescalada. Una cursa que ha registrat un rècord de participació, amb més de 230 inscrits, en què la qualitat dels atletes era alta, i on els esportistes havien de superar els 775 metres de desnivell positiu i el recorregut de 4,5 quilòmetres que separen la base de l'estació d'esquí d'Espot del remuntador situat a la cota 2.400.

Malgrat que tots els aficionats i atletes podien penjar el cartell de favorit a Kilian Jornet abans de disputar la prova, la veritat és que en la ment de l'atleta de Sabadell ballaven alguns dubtes. "No sabia molt bé com havia de reaccionar el cos després de la Mountain Attack. No sabia com em trobaria de cames. La Mountain Attack va ser una cursa dura, la d'avui també ho era, i cal sumar el cansament de viatjar d'Àustria fins aquí", declarava l'actual número 1 del circuit mundial d'esquí de muntanya.

Abans de pujar al podi, el campió d'Atomic no podia amagar la seva satisfacció per aconseguir el seu quart títol nacional. "Estic molt content per aquesta victòria. Primer pel fet de guanyar, i després perquè demostra que les coses s'estan fent bé, i quan es fan bé els resultats arriben”. Kilian ha volgut dedicar aquesta victòria "a tots els que treballen amb mi, a les marques que em donen suport i al treball que s'està fent des del Centre de Tecnificació”.

Ja amb el cap més fred, Jornet ja pensava en el següent repte, la segona prova de la Copa del Món d'Esquí de Muntanya, que es disputa el proper 22 de gener al Gavarinie (França) i, sobretot , en el gran repte d'aquesta temporada: els Mundials de l'especialitat, que es disputen a mitjans de febrer a Claut, Itàlia.

stats