Atletisme
Esports 11/03/2016

Un llibre solidari despulla els corredors de maratons

Els beneficis de la publicació van destinats a l'associació Superacció, que té un programa d'inclusió social a través de l'esport

àlex Gozalbo
2 min
Promoció a l'Expo Sports

BarcelonaUna de les propostes que aquest divendres i dissabte es podran veure a l'Expo Sports de la Zurich Marató de Barcelona és un llibre solidari titulat '42,195' que presenta històries fascinants de 41 personatges que comparteixen la passió per córrer. Els beneficis d'aquesta atrevida publicació, que despulla els seus protagonistes, van destinats a l'associació Superacció, que té un programa d'inclusió social a través de l'esport.Superacció

"El projecte va néixer fa cosa de tres anys i es va materialitzar al mes d'abril. L'objectiu és tornar al fet de córrer el que ens ha donat als que habitualment correm. És una mena de tribut. Vam idear fer un llibre de taula solidari en què apareguessin diversos corredors per mostrar la diversitat d'aquest món. No hi ha cap barrera cultural, social, econòmica, política o religiosa. Córrer ens uneix i ens iguala, per això el projecte es diu 'Pell'", assegura Edu Barceló, el promotor de We Run Project.

"Volíem parlar dels valors i dels beneficis de córrer a través d'històries personals de 41 persones amb 16 nacionalitats. Les edats van entre els 23 i els 103 anys. Hi ha persones anònimes, com un sacerdot, un bomber o un invident, i persones conegudes, com Luis Enrique, Mikel Erentxun, Rojas Marcos, Jaume Alguersuari o Joan Bayen, el carismàtic propietari del Bar Pinotxo. L'únic requisit era haver corregut almenys una marató", explica.

Tots els personatges apareixen al llibre despullats. Les fotografies són de Ricardo Miras. "Tots som iguals, i per mostrar-ho vam decidir despullar-los tots. Tots els protagonistes van ser molt accessibles", assegura Edu Barceló, que recorda que la majoria de la gent del projecte ha treballat de manera desinteressada. "És un projecte coral", afegeix.

"Hem venut més de 1.400 llibres i hem destinat ja uns 5.500 euros a l'associació Superacció, que tracta adolescents amb risc d'exclusió social. L'objectiu és inculcar els valors inherents a la pràctica de l'esport i intentar aplicar-los a la seva vida. Són els mateixos valors que nosaltres volíem reflectir a través de les històries que apareixen al llibre", diu Edu Barceló.

"Quan vam veure que les condicions de les editorials eren molt desfavorables, vam decidir autoeditar-nos. Ens hem arriscat molt, però això ens ha donat molta llibertat. Nosaltres som com una 'start-up' social", opina. El llibre es pot comprar aquí.

stats