JOCS OLÍMPICS
Esports 05/12/2012

Cinc medallistes a Atenes 2004 perden les seves medalles per dopatge

Els atletes Yuri Bilonog (Ucraïna), Svetlana Krivelyova (Rússia), Ivan Tskikhan i Irina Yatchenko (Bielorússia) han de retornar les medalles i diplomes que van rebre. El cinquè cas serà anunciat en els pròxims dies

Efe
1 min

LausanaCinc medallistes dels Jocs Olímpics d'Atenes 2004 han estat desqualificats aquest dimecres pel Comitè Olímpic Internacional (COI) perquè les seves mostres del control antidopatge, congelades des de llavors, han donat positiu després d'haver estat analitzades de nou fa pocs mesos.

Es tracta del guanyador de la medalla d'or a la prova de pes, l'ucraïnès Yuri Bilonog; la russa Svetlana Krivelyova, bronze a la prova pes, i els bielorussos Ivan Tskikhan, bronze de llançament de martell, i Irina Yatchenko, el bronze de llançament de disc.

Si el COI decideix que aquestes medalles s'han de concedir al següent de la classificació, l'espanyol Manuel Martínez, quart a la final de pes el 18 d'agost del 2004 a Olímpia, aconseguirà la medalla de bronze. El títol seria per al nord-americà Adam Nelson.

El nom del cinquè positiu serà anunciat pel COI en els pròxims dies, ja que el procediment encara no s'ha completat.

Els atletes han estat "desqualificats" i "se'ls ha ordenat retornar les medalles i diplomes que van rebre" en aquests Jocs, segons s'ha informat al final de la reunió del Comitè Executiu del COI.

stats