Futbol americà
Esports 07/07/2011

Divendres arrenca el mundial de futbol americà amb el repte comú de tombar els EUA

Àustria acull fins el dissabte 16 de juliol la quarta edició del mundial de futbol americà amb els nord-americans com a màxims favorits

Marcel Sanromà
1 min
El combinat austríac es va enfrontar a la universitat d'Augustana

BarcelonaTot a punt per l'arrencada de la quarta edició del mundial de futbol americà que organitza la Federació Internacional de Futbol Americà (IFAF). El principal favorit per aconseguir el títol és l'equip dels Estats Units, país que centralitza l'atenció mundial en aquest esport.

Tot i això, com acostuma a fer el país amb les competicions internacionals on els EUA tenen un control hegemònic, no seran esportistes nord-americans de la Lliga de Nacional de Futbol (NFL) qui participaran a la competició, sinó jugadors i exjugadors de diverses universitats de la NCAA.

Els altres conjunts, Canadà, Mèxic, l'anfitriona Àustria, Alemanya, França, el Japó i Austràlia, sí que participaran amb els seus màxims efectius. Els màxims rivals dels EUA seran Alemanya, campiona europea, Canadà, que competirà amb jugadors professionals de la seva lliga, la segona més important del món, i el Japó, campió de les dues primeres edicions i finalista a la darrera, en la qual va perdre, precisament, contra els Estats Units per 20 a 23, després de dues pròrrogues.

Diversos exjugadors de la lliga espanyola participaran a l'esdeveniment, com per exemple, els exjugadors dels Dracs de Badalona (actuals subcampions de la lliga espanyola que van guanyar els Pioners de l'Hospitalet) Meech Eaton i Jason Haller (EUA) i Juan García (Mèxic), a més de l'exentrenador de l'equip, Carlos Barocio, ara tècnic del conjunt mexicà.

stats