Natació
Esports 02/02/2011

Ian Thorpe fixa la mirada en Londres 2012 i tornarà a competir després de quatre anys de no fer-ho

El nedador conegut com a "Torpede" ha meditat la decisió des del mes de setembre i s'ha entrenat d'amagat fins a confirmar oficialment el seu retorn que diu, que és per guanyar l'or a Londres

Redacció
1 min
Ian Thorpe anuncia que torna a competir.

SydneyEl nedador australià i cinc vegades medallista d'or olímpic Ian Thorpe ha anunciat que tornarà a competir amb l'objectiu de participar en els Jocs de Londres 2012 malgrat portar quatre anys retirat de les piscines. "Mai vaig pensar que succeiria això. Però estic preparat", ha declarat Thorpe durant una roda de premsa a Sydney.

El nedador ha explicat que va prendre la decisió el setembre passat i des de llavors porta entrenant-se en secret en fins a vuit piscines municipals diferents per dissipar rumors i fins i tot mentint als seus amics sobre el seu retorn. Fa un mes l'hi ho va comunicar a la seva família.

Thorpe ha deixat clara una cosa: vol guanyar l'or a Londres. El "Torpede" es va retirar en 2006 als 24 anys després d'una llarga batalla contra les lesions i el 2007 va ser absolt d'una acusació de dopatge que va estar a punt de destrossar una carrera plena d'èxits.

El nedador és considerat el millor esportista australià de tots els temps, amb cinc medalles d'or conquistades en els Jocs Olímpics de Sydney 2000 i Atenes 2004 i múltiples plusmarques. A partir d'ara, Thorpe s'entrenarà a Abu Dhabi i Europa mentre es prepara per a les rondes classificatòries per a Londres.

El nedador ha indicat que en aquesta ocasió no competirà en la seva prova favorita dels 400 metres lliures per poder-se centrar en els relleus. Thorpe té l'objectiu de repetir la fita de l'any 2000 a Sydney, quan l'equip australià va batre per primera vegada els Estats Units.

stats