Waterpolo
Esports 31/05/2014

El CN Atlètic-Barceloneta guanya la Copa d'Europa per primer cop a la seva història (7-6)

L'equip mariner ha derrotat el Radnicki a la final que s'ha disputat a les piscines Bernat Picornell

El CN Atlètic Barceloneta, campió / CN ATLÈTIC BARCELONETA

BarcelonaEl Club Natació Atlètic-Barceloneta s'ha proclamat aquest dissabte campió d'Europa per primera vegada a la seva història. El conjunt mariner no era favorit però ha aconseguit guanyar els tres partits de la Final Six de waterpolo. El darrer d'ells contra el Radnicki (7-6) a la gran final que s'ha disputat a la capital catalana.

En la primera edició de la Final Six (fins ara la Copa d'Europa de waterpolo es decidia en una final a quatre), l'Atlètic-Barceloneta va optar per demanar ser l'amfitrió I el caliu del públic que ha omplert les piscines Bernat Picornell de Barcelona ha estat per aixecar el títol i succeir el CN Catalunya (1995) i el CN Barcelona (1982) com a campió català de la màxima competició continental de clubs.

Igual que a les semifinals, el partit no ha començat bé per al Barceloneta, que no acabava d'estar del tot fi en atac i encaixava gols en defensa. Així a estat com s'ha arribat a un primer parcial de 0-2 per a l'equip serbi, respost abans del final del primer quart per Gonzalo Echevique (1-2).

El partit ha estat sempre igualat i ha destacat pel bon treball en defensa de tots dos conjunts, especialment de l'Atlètic-Barceloneta, que no només ha obligat el Radnicki a llançar de lluny sinó que també ha vist com el porter Dani Pinedo tornava a ser un mur sota els pals. Al descans, Alberto Munarriz i Felipe Perronee han permès que s'hi arribés amb empat a tres.

El tercer temps ha estat clau per als mariners, que amb un parcial de 3-1 han aconseguit un avantatge que acabaria sent definitiu: dues dianes d'Albert Español i una de Nemanja Ubovic han permès que al darrer quart s'hi arribés amb un avantatge de 6-4.

A partir d'aquí el partit s'ha alentit. L'Atlètic-Barceloneta sabia que el cronòmetre jugava al seu favor i que la millor opció passava per possessions llargues i intensitat defensiva. El Radnicki ha pogut ajustar el marcador però l'eufòria s'ha començat a desfermar quan Balas Siranyi ha transformat un penal a falta de tres minuts.

Dani Pinedo ha mantingut l'efectivitat i tan sols ha cedit una vegada, a falta d'un minut i mig, quan Filip Filipovic ha pogut tornar a ajustar l'electrònic. Però el Barceloneta ha sabut ser veterà i jugar amb el cronòmetre, tot el contrari del conjunt serbi, que ha tingut massa pressa per robar la pilota i ha comès faltes defensives que han afavorit que el marcador no es mogués i els mariners poguessin aixecar, per primer cop a la seva història centenària, la Copa d'Europa.