Waterpolo
Esports 15/02/2013

Atlètic Barceloneta-CN Sabadell i Real Canoe-CN Terrassa, les semifinals de la Copa de waterpolo

Els mariners han superat el Mediterrani (8-14), els sabadellencs el Navarra (7-14), el Canoe el CN Barcelona (9-7) i el Terrassa el Sant Andreu (8-10)

Albert Solé
4 min
Fran Fernández (Atlètic Barceloneta) carrega el braç davant Schwimer (CN Mediterrani)

BarcelonaL'Atlètic Barceloneta ja és a les semifinals de la Copa del Rei de què són amfitrions després d'un partit intens amb el Mediterrani. El seu rival serà el CN Sabadell, tal com es preveia, que ha golejat el WP Navarra sense problemes. La seva semifinal es jugarà aquest dissabte a les 13 hores.

A l'alta banda del quadre, el Real Canoe s'ha desfet del CN Barcelona després d'una pròrroga i s'enfrontarà al CN Terrassa, que ha eliminat amb patiment el CN Sant Andreu en la primera semifinal d'aquest dissabte (11.30 h). Totes dues, retransmeses en directe per Esport3 i Teledeporte.

7-14 WP Navarra-CN Sabadell (2-3, 1-3, 0-3, 4-5)

Gols: Esteban, Iosep (2), King, Artola (2), F. Arriazu pel WP Navarra / Trbojevic (3), Estrany (3), Piralkov, Xavi Vallès, Echenique (3), Carrillo, Fenoy pel CN Sabadell.

El CN Sabadell s'ha classificat per a les semifinals en un partit plàcid contra el Navarra, que ha oposat poca resistència.

El CN Sabadell ha començat el partit molt fort, i de seguida ha posat un 0-3 al marcador molt eloqüent. A partir d'aquí, el porter del Navarra, Juan Carlos García, exporter sabadellenc, ha començat a aturar tots els xuts, cosa que ha permès els navarresos acostar-se al 2-3.

En el segon quart, però, el Sabadell ha imposat la seva llei, i aquest cop ha sigut Iñaki Aguilar, el millor porter català i espanyol, qui ha col·lobarat perquè els sabadellencs marxessin al descans amb un 3-6 al marcador.

Els dos últims quarts no han tingut gaire transcendència, i el CN Sabadell ha ampliat la golejada fins al 7-14 final.

8-14 CN Mediterrani-Atlètic Barceloneta (3-4, 2-2, 0-4, 3-4)

Gols: Carabí, Schwimer, Santiveri, Aguiran (3), Yáñez, Dani González pel CN Mediterrani / Martín, Vrlic (2), De Lera (2), Sziranyi, Perrone (3), Minguell (2), Petkovic per l'Atlètic Berceloneta.

L'Atlètic Barceloneta no s'ha deixat sorprendre per un rival inferior, però ha patit més del previst en els dos primers quarts, molt igualats. A la segona meitat, els amfitrions han imposat la seva llei i ja són a semifinals.

L'Atlètic Barceloneta ha començat com un tro el partit, i ha quedat demostrada la gran diferència entre els dos equips. El 0-3 inicial, però, ha fet que els amfitrions baixessin la intensitat, i el Medi se n'ha aprofitat per arribar al final del primer quart només 3-4 per als mariners.

En el segon quart el Barceloneta ha posat la directa d'inici, i amb una defensa molt agressiva, ha marxat amb el marcador amb dos gols més (3-6). Semblava que la resistència del Medi arribaria fins aquí, però no. Aguiran i Yáñez han posat la por al cos als mariners amb dos gols més per arribar al descans 5-6.

Els amfitrions no han deixat que s'allargués gaire l'alegria del Medi, i amb un parcial de 0-4 implacable al tercer quart, han resolt el partit.

En l'últim quart, els mariners han fet canvis per reservar forces i la intensitat del partit ha baixat molt.

9-7 Real Canoe-CN Barcelona (1-1, 1-2, 4-2, 1-2, pròrroga 2-0)

Gols: Corcorán (3), López Escribano (2), Gutiérrez, Bustos, Mario García, Barroso pel Real Canoe / Cèrcols (2), Sanz, Díaz (2), Cánovas pel CN Barcelona.

Ni el gran partit que ha fet el porter del CN Barcelona Daniel Sullà ha evitat la derrota dels catalans davant el Canoe. Els cenebistes han forçat una pròrroga, però en el temps extra s'han fos. El rival dels madrilenys a la semifinal serà el CN Terrassa.

El primer quart ha sigut extremadament igualat, i amb protagonisme dels porters els cinc primers minuts, en què ho han aturat tot. Corcorán ha trencat el 0-0 inicial en una acció típica del boia, però Cèrcols ha respost de pressa amb l'empat.

En el segon quart, les foces han seguit equilibrades, però el Barcelona ha aconseguit un mínim avantatge d'un gol.

El tercer quart ha tingut un dominador més clar, el Canoe, mentre el Barcelona ha fallat alguna ocasió molt franca, com un contracop de Joel Esteller errat incomprensiblement. Els madrilenys han arribat al quart decisiu amb un gol d'avantatge (6-5).

La igualtat ha seguit sent la tònica, i després d'uns primers minuts amb tres gols que han deixat el marcador en 7-7, el porter Sullà del CNB s'ha erigit com l'estrella, aturant moltes ocasions, i en especial l'últim xut de temps reglamentari del Canoe, i amb què ha forçat la pròrroga.

En el temps extra, el Canoe ha sortit molt fort, ha agafat el CNB despistat, i ha marcat dos gols ràpids que han sigut definitius. El temps que quedava el Canoe s'ha dedicat a perdre'l i a evitar que es jugués més, i el Barcelona no ho ha pogut impedir.

8-10 CN Sant Andreu-CN Terrassa (3-2, 1-4, 3-3, 1-1)

Gols: Escarré, Mijatovic, Gorria, Brugué (2), Marimón, Dani Hernández, Bruder pel CN Sant Andreu / Jordi Pérez (3), Alcaide, Aguilar (3), Sergio Mora (2), David González pel CN Terrassa.

El CN Terrassa ha imposat la seva teòrica superioritat, però li ha costat molt superar un CN Sant Andreu que no s'ha rendit fins a l'últim minut. Al final, un penal fallat pels andreuencs en l'últim quart, que hauria suposat l'empat a 9, i un de marcat tot seguit pels terrassencs ha deixat el marcador en el 8-10 final.

El CN Sant Andreu ha fet un primer quart molt bo, però ha permès que el Terrassa sortís viu amb un 3-2, i el segon quart els egarencs s'han escapat al marcador amb un parcial d'1-4 (4-6 total).

En el tercer quart, els andreuencs han tornat a sortir molt forts i han aconseguit empatar el partit. Un parcial de 0-3 del Terrassa ha semblat que deixava el partit sentenciat, però Dani Hernández ha marcat el 7-9 per al Sant Andreu en una bona acció tècnica gairebé sobre la botzina, que els donava vida per al darrer quart.

En el quart quart s'han notat els nervis dels dos equips, i Bruder ha posat emoció al partit amb el 8-9 just començar que ho deixava tot obert. Quan faltaven tres minuts, un penal fallat i un altre de marcat han dictat sentència.

stats