Waterpolo
Esports 16/02/2013

L'Atlètic Barceloneta apallissa el CN Sabadell i jugarà la final de la Copa contra el Canoe (13-5)

Els amfitrions jugaran la final a casa seva amb una golejada imprevista sobre els sabadellencs. Abans el Canoe ha eliminat el CN Terrassa (9-11)

Albert Solé
3 min
Rubén De Lera (At. Barceloneta) carrega el braç per xutar en el partit contra el CN Sabadell

BarcelonaL'Atlètic Barceloneta i el Real Canoe disputaran aquest diumenge (14.30 h, Esport3 i Teledeporte) la final de la Copa del Rei que es disputa a la piscina Sant Sebastià de la Barceloneta, en motiu del seu Centenari. Els mariners ha superat amb més facilitat de la prevista al CN Sabadell tornaran a jugar una final de Copa per vuitè amb consecutiu, tot i que no la guanya des del 2010.

El Real Canoe s'ha desfet del Terrassa en un partit molt igualat i jugarà la seva cinquena final de Copa, tot i que no n'ha guanyat cap de les quatre anteriors. La darrera finals dels madrilenys va ser fa més d'una dècada, el 2001. Precisament, aquella final la va jugar i perdre contra l'Atlètic Barceloneta, que a les seves files tenia a Salvador 'Chava' Gómez, actual entrenador dels madrilenys.

Des d'aquella final del 2001, totes les finals de Copa les han disputat equips catalans, una tendència que s'ha trencat aquest 2013.

13-5 Atlètic Barceloneta - CN Sabadell (4-3, 3-1, 3-0, 6-1)

Gols: Vrlic (2), De Lera (2), Fran Fernández (2), Sziranyi, Roca, Martin (2), Minguell (2), Perrone per l'Atlètic Barceloneta / Estrany (2), Piralkov, Xavi Vallès (2) pel CN Sabadell.

Pallissa inesperada de l'Atlètic Barceloneta sobre el Sabadell, en un duel que s'esperava molt més equilibrat, tot i el favoritisme dels mariners.

El CN Sabadell ha començat molt fort el partit, i ha sorprès als amfitrions amb un 0-2 d'entrada, que ha seguit amb un 1-3, però el Barceloneta ha reaccionat amb un parcial de 3-0 amb gols de molta qualitat, com una vaselina de Fran Fernández sobre Iñaki Aguilar, porter sabadellenc. El primer quart ha sigut molt obert i igualat, però els últims minuts el Barceloneta ha imposat la seva superioritat, i l'ha ampliat en en segon quart.

El segon període ha tingut un clar color del Barceloneta, que ha estat molt més encertat que el Sabadell, que només ha pogut marcar un gol, en una acció de boia de Xavi Vallès. El partit ha arribat al descans amb un 7-4 pels amfitrions, i favorits.

I en el tercer quart les aspiracions del Sabadell s'ha esvaït definitivament. El 3-0 d'aquest període ha sigut letal, sobretot pel gran nombre d'ocasions fallades pels sabadellencs, que quan no topaven amb una gran defensa del Barceloneta, apareixia el braç del porter Dani Pinedo, junt amb Iñaki Aguilar, els dos millor porters catalans i espanyols.

9-11 CN Terrassa - Real Canoe (4-3, 1-1, 1-4, 3-3)

Gols: Sergio Mora (2), Gallego, Aguilar (3), David González, Alcaide, Alarcón pel CN Terrassa / López Escribano (2), Barroso (5), Mario García (2), Gutiérrez, Carpena pel Real Canoe.

El Real Canoe ha superat al Terrassa en un partit molt igualat, però decantat per un excel·lent tercer quart dels madrilenys, i a l'efectivitat d'Alberto Barroso, amb cinc gols.

El partit ha començat amb un primer quart molt elèctric, amb molts gols i sense massa precaucions defensives. Al final, un mínim avantatge pel CN Terrassa, el favorit a priori per classificar-se per la final.

El segon quart ha sigut oposat el primer. Ha començat amb un penal aturat pel porter del Terrassa, Diakonow a xut de Mario García, i una segona aturada del porter polonès a un bon xut del Canoe. Les defenses s'han imposat als atacs, i el quart ha acabat amb un parcial d'1-1, i per tant, un 5-4 al marcador al descans.

El tercer període ha sigut clau. Aquest cop ha sigut el porter del Canoe Tebar qui ha aturat tres xuts seguits del Terrassa amb inferioritat, cosa que ha permès als madrilenys escapar-se al marcador amb un parcial de 0-3. En els últims minuts d'aquest tercer quart el boia del Terrassa, Alcaide, ha marcat un gol que l'ha permès retallar distàncies, i ha provocat un penal en l'últim minut que podia haver suposat l'empat. Aguilar, però, ha xutat al pal i a la jugada següent Fernando Carpena júnior ha fet el 6-8 del final del tercer període.

En l'últim quart s'ha mantingut la màxima igualtat, però amb el Canoe gestionant l'avantatge de dos gols fins al final sense massa problemes.

stats