Natació

Jessica Vall: "Espero que aquesta medalla inspiri molta gent"

La nedadora barcelonina ha qualificat com "un somni" el bronze aconseguit als Mundials de Kazan

Jessica Vall, guanyadora del bronze en els 200 metres braça, ha dit en l'arribada a l'aeroport de Barcelona que "aquesta medalla és un somni" i que espera que el seu èxit "inspiri molta gent". La nedadora catalana ha lamentat no haver arribat a les dues finals que s'havia proposat com a objectiu per a aquests Mundials, però ha explicat que les proves de 100 metres li van servir per "gestionar millor la final dels 200 braça", en què va compartir el bronze amb la danesa Rikke Moller Pedersen i la xinesa Shi Jinglin.

La barcelonina també ha subratllat que "no tinc res guanyat" i que els propers dies estudiarà què ha sortit malament i per què, per tal de començar a treballar per millorar les seves marques. Vall també ha agraït l'ajuda del seu cos tècnic, que li van aconsellar, entre altres coses, que fos "freda per gestionar millor la carrera".

La nedadora, de 26 anys, ha estat l'única medallista espanyola en natació en aquest Mundial, un fet que Vall no veu com un problema, ja que "tots s'han acostat a les seves millors marques". Tot i això, ha reconegut que amb l'absència de Mireia Belmonte es tenen menys opcions, ja que amb ella "tot és més fàcil" pel que inspira a la resta d'equip.

Ara, la catalana començarà a centrar-se en els Jocs Olímpics, pels quals l'equip de natació està "molt animat i treballant molt per estar al més amunt possible, però amb els peus a terra". Finalment, Vall ha descartat deixar el CN Sant Andreu per entrar en un centre d'alt rendiment (CAR), ja que la Federació li ofereix tots els ajuts que necessita per continuar competint, i pot accedir al CAR de Sant Cugat sempre que ho necessita.