Waterpolo
Esports 30/05/2014

L'Atlètic Barceloneta arriba per primer cop a la final de la Copa d'Europa (10-8)

El conjunt mariner ha derrotat el Primorje croat a les semifinals de la Final Six i ara jugarà contra el Radnicki

Els jugadors i tècnics del CN Atlètic Barceloneta celebren el pas a la final europea

BarcelonaEl Club Natació Atlètic Barceloneta ha aconseguit classificar-se, per primera vegada a la seva història, per la final de la Copa d'Europa de waterpolo. El conjunt mariner ha derrotat el Primorje croat (10-8) i ara es disputarà el títol contra el Radnicki.

Els catalans han aconseguit el passi a la gran final gràcies a un partit excel·lent, sobretot en l'aspecte defensiu, i encapçalat per l'actuació del porter Dani López Pinedo, que ha salvat el seu equip en els moments més compromesos del partit.

De fet, l'enfrontament ha començat força malament per als mariners, que han encaixat un parcial de 0-2 en contra, en els dos primers atacs del Primorje, i que a més a més han dues pilotes al pal. Però esperonats pel miler d'aficionats que han assistit a les piscines Bernat Picornell, escenari de la Final Six, han aconseguit igualar el marcador amb els gols d'Ubovic i Echevique.

Tot i que l'equip croat ha pogut marxar amb avantatge al final del primer quart (2-3), el Barceloneta s'ha exhibit al segon parcial: ha deixat la porteria a zero i ha anotat cinc gols (Sziranyi, Roca, Ubovic, Perrone i Español) que li han permès marxar al descans amb un sorprenent 7-3.

L'avantatge, ampli, ha estat una petita trampa per a l'Atlètic Barceloneta, que ha començat el tercer quart especulant amb el marcador i ha estat a punt d'enganxar-se els dits. El Primorje ha sortit a cremar les naus i ha pogut ajustar l'electrònic fins al 8-6 a falta de pocs segons. Però una diana polèmica de Marc Minguell just abans del final, sumada al que havia anotat abans Albert Español, ha permès que els de Chus Martín poguessin començar el darrer període amb una mica de marge (9-6).

La tònica del darrer parcial ha estat la mateixa: els croats s'ho han jugat el tot pel tot i han retallat distàncies fins al 9-8 a falta de tres minuts. Però novament Albert Español ha aconseguit donar una bombona d'oxigen al seu equip (10-8). Els darrers atacs croats, ja a la desesperada, han acabat amb pilotes a la fusta o actuacions magistrals de Dani Pinedo, que s'han sumat a la intensitat defensiva (tres exclusions). Tot plegat per assegurar la victòria i el pas al a gran final d'aquest dissabte, que es disputarà a les vuit del vespre.

El Radnicki, l'altre finalista

L'Atlètic Barceloneta es jugarà el títol contra el Radnicki serbi, que aquest divendres ha aconseguit el pas a la final gràcies a derrotar el Partizan per un contundent 9-4. A diferència de la segona semifinal, aquest enfrontament s'ha decidit clarament a la primera meitat. El Partizan ha acusat el desgast del partit de quarts de final (el Radnicki s'havia classificat directament acabant primer a la fase prèvia) i no ha pogut aguantar el ritme d'un enfrontament que s'ha disputat sota una intensa pluja que ha deslluït l'espectacle.