Natació

Mireia Belmonte afronta el Mundial de Windsor com una estació de pas cap a Budapest

La badalonina tindrà com a principal rival l'hongaresa Katinka Hosszu, que arribarà a la cita mundialista en un punt àlgid

Mireia Belmonte, vigent campiona olímpica dels 200 papallona, afronta el Mundial de piscina curta que arrencarà aquest dimarts a Windsor (Canadà) com una estació de pas cap al gran objectiu de la temporada, els Mundials del 2017 a Budapest, en els quals la badalonina buscarà el seu primer or universal en piscina llarga.

"No ens plantegem aquest Mundial com un punt vermell dins de la preparació, és simplement un pas més, una competició per ajudar a estar millor més endavant, perquè la Mireia té l'ambició de guanyar un or a l'estiu i afronta aquest campionat com un pas més per a aquest objectiu", ha explicat José Antonio del Castillo, director d'Alt Rendiment de la Federació Espanyola.

"No ens plantegem aquest Mundial com un punt vermell dins de la preparació"

José Antonio del Castillo Federació Espanyola

Al contrari del que va passar fa dos anys, quan Belmonte va preparar el Mundial de piscina curta de Doha, en el qual es va penjar quatre medalles d'or, amb una intensa participació a la Copa del Món, en aquesta ocasió, la de Badalona afrontarà la cita mundialista amb prou feines un parell de competicions de caràcter local a l'esquena. "Evidentment arriba en forma, encara que a diferència d'altres anys no ha competit tant pensant en arribar en la millor forma possible el desembre, però la Mireia és molt competitiva en curta i estic segur que cada vegada que nedi una final lluitarà per les medalles", ha explicat Del Castillo.

Un caràcter competitiu al qual Mireia Belmonte haurà d'apel·lar per intentar pujar al podi en les cinc proves que disputarà a Windsor, on l'espanyola competirà en els 400 i 800 lliure, els 200 i 400 estils, així com en els 200 papallona.

Distàncies en què Belmonte tindrà com a principal rival l'hongaresa Katinka Hosszu, que a diferència de la catalana arribarà a la cita mundialista en un punt àlgid, després d'arrasar en les proves de la Copa del Món, en què Hosszu va aconseguir un total de 105 medalles, 73 d'elles d'or.

Més continguts de