Natació

Mireia Belmonte cau als 200 m papallona i renuncia als 800 m lliures

La badalonina, que pateix un refredat, no podrà revalidar l'or de fa dos anys a Doha a la prova llarga i tampoc defensar l'or olímpic en papallona

La nedadora Mireia Belmonte no podrà lluitar per les medalles en els 800 m lliures del Mundial de piscina curta de Windsor (Canadà), perquè no s'ha presentat a les preliminars d'aquest matí. La badalonina, que només 20 minuts abans ha caigut eliminada en les sèries de 200 m papallona, ha decidit renunciar al concurs en la prova llarga. I ho ha fet per consell dels metges de la Federació Espanyola de Natació i del seu tècnic Fred Vergnoux, que li han recomanat no seguir competint per culpa d'una traqueïtis aguda amb dificultat per ventilar (és a dir, un refredat en les vies altes que dificulta el treball a l'aigua, segons explica la web de la Federació).

Per tant, Belmonte no podrà revalidar la medalla d'or que es va penjar fa dos anys a Doha, al Mundial de piscina curta. Tampoc podrà defensar l'honor com a campiona olímpica a la prova de papallona. El seu temps de 2:10.21 queda molt lluny del seu pic a Rio (2:04.85) i lluny del registre de la dominadora de les sèries, la nord-americana Kelsi Worrell (2:03.94). Katinka Hosszú (2:05.43), una de les favorites, ha sigut la tercera més ràpida, per darrere de la xinesa Yufei Shang (2:05.40). 

Dimarts, Belmonte havia quedat cinquena a la final dels 400 m estils. Divendres tornarà a competir, per afrontar l'eliminatòria dels 400 m lliures.

Per la seva part, Jessica Vall, que dimarts havia quedat fora de les semifinals dels 50 m braça (31.17), prepara el seu assalt als 100 m estils aquest dijous. Nedarà en l'última sèrie, en la que marcarà el ritme l'hongaresa Hosszú.