Natació

Tercera mínima per a Belmonte: "Ens ha faltat algú al costat per anar més ràpid"

La badalonina s'assegura una tercera distància per al Mundial de Kazan, després dels dos bitllets garantits d'ahir, i es penja l'or al campionat d'Espanya als 400 m estils (4:36.14)

Mireia Belmonte segueix el pla previst i en el segon dia de Campionat d'Espanya a Màlaga s'ha assegurat el tercer bitllet per al Mundial de Kazan d'aquest estiu. La nedadora de l'UCAM Múrcia ha guanyat els 400 m estils (4:36.14) i ha sumat una nova mínima, després de les aconseguides ja dissabte en els 200 m papallona i els 800 m lliures. Dilluns ho tornarà a intentar en els 200 m estils i els 1500 m lliures i tancarà la competició amb l'últim intent en els 400 m lliures, dimarts. "Ha estat bé, al final ens ha faltat algú al costat per anar més ràpid, però estic contenta amb la marca", ha declarat la badalonina en acabar la prova. La nedadora adverteix que la jornada de dilluns serà dura, per l'exigència tan diferent que li reclamen les dues proves en què competirà. Obrirà la jornada amb els estils i acabarà amb el lliure de llarga distància.

En noies, també la mallorquina Melani Costa s'ha guanyat una plaça al campionat mundial en els 200 m lliures (1:58.01). "Era una prova en què havia de fer la mínima sí o sí. M'havia posat aquesta pressió i potser l'he agafat amb massa nervis", ha analitzat la nedadora de l'UCAM Fuensanta. Un altre balear, Marc Sánchez del CN Sabadell, també ha aconseguit una mínima per a Rússia, en els 400 m estils (4:16,61), després que ahir fallés en l'intent als 1500 m. "Estava una mica cansat d'ahir i fins i tot amb una mica de por. Però he anat a fer la meva carrera, a fer bé els detalls, els viratges, el subaquàtic, tot. He volgut buidar-me en l'últim 100 i al final m'han quedat uns bons 400 m estils", ha comentat.

A més, en la jornada d'aquest diumenge ha destacat el rècord d'Espanya del nedador del CN Sabadell, l'extremeny Miguel Durán, que ha nedat els 200 m lliures en 1:48.18, rebaixant en tres dècimes el registre que tenia Álex Villaécija des del 2009 (1:48.45). El registre l'ha fet al matí, en les sèries classificatòries. A la final, però, ha quedat segon per darrere de Víctor Manuel Martín (1:49.01).

Més continguts de