Natació
Esports 19/07/2013

Ecologisme i castellers en la inauguració del Mundial de Natació de Barcelona

Amb el títol 'Somnis d'aigua', la cerimònia ha volgut destacar la necessitat de cuidar el planeta en un acte on hi han participat 230 persones

Martí Molina
2 min
Els Castellers de Barcelona, en la inauguració del Mundial de Natació / AFP

BarcelonaCuidar el planeta perquè aquest et cuidi a tu. Aquest ha estat el missatge que ha volgut transmetre la cerimònia d'inauguració del Mundial de Natació de Barcelona, que des d'aquest mateix divendres i fins al diumenge 4 d'agost omplirà la capital catalana dels millors nedadors del Món.

La muntanya de Montjuïc ha tornat a ser màgica, en una inauguració que ha dirigit Hansel Cereza i que ha comptat amb la participació de 230 persones, entre actors, nedadors i voluntaris. "L'aigua és universal i ens fa a tots igual", ha dit un grup de nens qua ha sortit a l'escenari, i que també han reclamat "una aigua neta", en un clam clar a l'ecologisme.

El malson d'un nen, que veia com el planeta es quedava sense aigua, ha estat un dels punts inicials de la cerimònia. Un ancià li ha mostrat un amulet amb l'última reserva d'aigua que quedava, i li ha transmès el missatge: "cuida-la i et cuidarà a tu". El jove actor, de nou anys, ha complert la seva promesa i ha descobert un món màgic, ple de colors i personatges sorprenents.

Els acròbates s'han apoderat de l'escenari i han començat les acrobàcies, si bé un dels moments més espectaculars ha estat quan els Castellers de Barcelona han construït a l'interior de la piscina un 4 de 7 net, sense pinya, ja que s'havia de fer sota l'aigua: l'aigua ha estat la 'pinya'.

El nen, finalment, s'ha fet gran i s'ha convertit en un nedador expert, fins a convertir-se posteriorment en un ancià. Dels més petits als més grans, tots tenen cabuda en aquest planeta meravellós que ha volgut mostrar la inauguració del Mundial de Barcelona. Ni més ni menys que el cicle de la vida.

stats