Natació

L'èxit d'estar en les millors marques personals

Àfrica Zamorano es queda a les portes de la final als 200 m esquena tot i fregar el rècord d'Espanya i Jessica Vall acaba vuitena als 200 m braça, amb millor temps que a la semifinal

Les medalles de Mireia Belmonte són una alegria per a la delegació espanyola i catalana desplaçada al Mundial d'Hongria, però també són una excepció. L'èxit paral·lel als metalls de la badalonina són les bones actuacions, tot i que lluny del podi, de dues nedadores més: Jessica Vall i Àfrica Zamorano. Totes dues han aconseguit fregar la seva millor versió a la piscina de Budapest. "Cada cop afinem més bé la preparació per a les cites internacionals. Abans tot era més aleatori, ara sabem que qui hi va, no fallarà. No tot són medalles, el nostre objectiu és que tothom nedi el dia clau, al més ràpid que hagi nedat mai", analitza Fernando Ibáñez, director tècnic de la Federació Catalana de Natació.

I això és el que han fet les dues nedadores del CN Sant Andreu. Aquest divendres a la tarda, Jessica Vall, tot i que ha acabat última a la final dels 200 m braça, ha nedat en 2:23.29, més ràpid que a semifinals ( 2:23.49) gairebé 2 segons més de pressa que al Campionat d'Espanya a Pontevedra (2:25.17) quan va aconseguir la mínima per a Hongria. La prova l'ha guanyat la russa Iulia Efimova (2:19.64), distanciadíssima de les rivals, que han entrat a 2 segons.  A la final dels 100 m, uns dies abans, Vall ja havia fregat el rècord d'Espanya. Va poder nedar per sota d'1:07 (1:06.95) i va quedar setena, a mig segon del seu rècord estatal. La mínima l'havia aconseguit a l'abril amb un crono d'1:06.81.

Experiència per a Zamorano

L'altre nom propi de la jornada d'avui a Budapest ha sigut el d'Àfrica Zamorano. La catalana ha acabat la seva participació amb un 13è lloc als 200 m esquena. El seu 2:09.73 no li permet entrar a la final, i la deixa a tocar del rècord d'Espanya de Duane da Rocha de l'any 2014 (2:09.13). La jove nedadora del CN Sant Andreu ja coneixia la sensació de nedar al seu millor nivell però quedar-se lluny de les millors perquè, uns dies abans, va rebaixar en un segon la seva millor marca en els 100 m esquena (1:00.89), tot i que no va poder accedir a semifinals. Avui la més ràpida ha sigut l'australiana Emily Seebohm amb un temps de 2:05.81. "És important que faci bones marques i acumuli experiència a l'elit", comenta Ibáñez.

Zamorano ha sigut una de les dues nedadores inclosa a la delegació com a estratègia de futur, juntament amb el júnior Hugo González. 

Més continguts de