WATERPOLO
Esports 08/11/2019

El CN Mataró posa punt final a una espectacular ratxa de 241 victòries seguides del CN Sabadell en la lliga regular

Gràcies al triomf (8-10), les maresmenques lideren en solitari la Lliga Premaat

Nuria García
Un instant del partit entre el CN Sabadell i el CN Mataró a Can Llong

BarcelonaNo podia durar per sempre. I a Sabadell ho sabien. Però mentrestant, anaven gaudint dels triomfs. Aquest dijous el CN Mataró va posar punt final a una ratxa històrica i espectacular del CN Sabadell. I és que les vallesanes feia 241 jornades de lliga regular que sempre guanyaven. Fins a aquest dijous, l'última derrota datava del 10 de novembre del 2007, quan el Club Natació Sabadell va perdre 10-9 en la setena jornada a domicili, contra l'Alcorcón (club ara ja desaparegut). Dijous el CN Mataró va imposar-se 8-10 en la cinquena jornada de la Lliga Premaat en un partit al qual els dos equips arribaven invictes. D'aquesta manera, les maresmenques lideren en solitari la Lliga.

Però aquest dijous encara es van acabar més ratxes. I és que les sabadellenques no perdien a casa seva un partit de lliga regular des del 10 de gener del 2001, és a dir, feia 19 anys que el que va passar dijous no passava. A més, en tota la lliga (sumant competició regular i 'play-off'), el Sabadell feia nou anys i mig que no perdia: l'última derrota va ser el 2 de maig del 2010 contra el CE Mediterrani en els 'play-off'.

Les de Marina Zablith van sortit molt endollades i en menys de quatre minuts ja anaven al davant en el marcador (0-3) gràcies als gols d'Anni Espar de penal, d'Anna Gual després d'una recuperació, i de Brigitta Games per dins. Elles van marcar les diferències només de començar. Les vallesanes es van despertar amb el 2-5 en el marcador. El pas endavant de les de David Palma, però, no va evitar que el partit arribés al descans amb avantatge per a les maresmenques (6-7).

La gran defensa del Mataró i una gran actuació de la seva portera, Lorène Derenty, en el tercer quart –que va provocar que les locals estiguessin més d'un quart d'hora sense marcar– van començar a encarrilar la victòria per a les de Zablith. Al final, els gols de Sílvia Morell, de penal, i de Marina Cordobés van maquillar el resultat per al Sabadell (8-10).

El fet que algunes jugadores de pes dins l'equip vallesà hagin decidit marxar aquest estiu pot estar passant factura a les vallesanes, que fa un mes i mig van veure com també el Mataró les superava en la final de la Supercopa d'Espanya, també a Can Llong, en la tanda de penals. A l'estiu, Anni Espar va decidir marxar precisament al Mataró, mentre que Bea Ortiz, Paula Leitón i Olga Domènech van canviar d'aires per anar al CN Terrassa, i les nord-americanes Maggie Steffens i Kiley Neushul van posar rumb al seu país per preparar la cita olímpica de Tòquio 2020, una pràctica habitual als Estats Units.