Jocs Olímpics
Esports 10/05/2012

La flama olímpica ja crema a Grècia i arribarà a Londres el 27 de juliol

A diferència del 2004 a Atenes i el 2008 a Pequín, el relleu de la torxa no recorrerà els cinc continents, i es limitarà als llocs clàssics grecs, i a la Illes Britàniques

Efe
2 min
Encesa de la flama olímpica per als Jocs Olímpics de Londres 2012

Olímpia (Grècia)Ni la crisi ni la incertesa política a Grècia van impedir que Apol·lo encengués avui el foc sagrat dels Jocs Olímpics de Londres a l'antiga Olímpia, seu dels primers jocs, perquè arribi puntual a la cita a la capital britànica el 27 de juliol.

L'actriu Ino Menegaki, en el paper de Gran Sacerdotessa d'Olímpia, escortada per altres deu dones en representació de les Verges Vestals, va lliurar la flama-aconseguida amb un mirall parabòlic-el campió olímpic de natació Spyros Yanniotis.

La cerimònia va tenir lloc amb la presència del president del Comitè Olímpic Internacional (COI), el belga Jacques Rogge, i el president del Comitè Organitzador dels Jocs Olímpics de Londres, Sebastian Coe, entre moltes personalitats.

"Amb aquesta cerimònia comença el compte enrere a un somni", ha subratllat Rogge. Coe també va voler destacar que en temps difícils com els actuals a causa de la crisi econòmica és "molt important recordar l'universalisme d'aquests valors".

L'acte s'ha celebrat quan Grècia viu una difícil situació econòmica, vorejant la fallida, i política, a causa del descontentament dels ciutadans grecs per les polítiques d'austeritat aplicades en els últims dos anys.

Després de la tradicional dansa de les nimfes i la cerimònia marcial, sense armes, dels homes, la gran sacerdotessa va lliurar la torxa al seu primer portador, el campió olímpic de natació en mar Spyros Yanniotis, qui després la va oferir al jove boxejador Alexandro Lukos , un britànic d'origen grec de 19 anys.

El foc olímpic viatjarà una setmana al llarg de Grècia, visitant cinc grans llocs arqueològics, incloent l'Acròpolis, per arribar el 17 de maig a l'antic Estadi Olímpic d'Atenes, seu dels primers Jocs moderns el 1896, i allà serà lliurada a la delegació britànica

La torxa passarà per les mans de 490 portadors que recorreran 2.900 quilòmetres de la geografia grega: en total, 26 províncies, 30 municipis i 40 ciutats.

El relleu en territori britànic tindrà lloc a partir del 18 de maig, amb un recorregut de 12.875 quilòmetres que durarà 70 dies i en què participaran 8.000 portadors, fins a la seva arribada a la cerimònia inaugural de la cita olímpica a Londres, el 27 de juliol .

El recorregut d'aquest any, al contrari del succeït en els Jocs Olímpics d'Atenes el 2004 i de Pequín el 2008, quan el foc sagrat va recórrer els cinc continents, es limitarà a Grècia i les illes britàniques.

stats