Operació Galgo
Esports 12/05/2011

La jutge anul·la la intervenció del telèfon de Marta Domínguez en l'operació Galgo

Es manté la validesa de les trucades del metge Eufemiano Fuentes i la seva germana, del preparador esportiu José Luis Pascua i de l'entrenador César Pérez

Redacció
1 min
Marta Domínguez.

BarcelonaLa jutge que investiga la trama Galgo ha anul·lat les escoltes telefòniques practicades per la Guàrdia Civil a l'atleta Marta Domínguez, al seu agent, José Alonso Valero, a l'entrenador Manuel Pascua i a la seva dona, María José Martínez. Segons ha acordat avui, admet els recursos presentats pels implicats, però refusa els del metge Eufemiano Fuentes i la seva germana, Yolanda Fuentes, del preparador físic José Luis Pascua i del tècnic César Pérez, que també havien demanat l'anul·lació de les intervencions telefòniques.

Segons l'escrit judicial, es manté la validesa d'aquestes trucades intervingudes per la policia perquè formen part d'unes mesures proporcionals i idònies per a la investigació que s'estava duent a terme contra la trama antidopatge.

En el cas de les trucades de Marta Domínguez, la jutge considera que no estaven justificades, perquè ja es controlaven les que es feia amb l'entrenador César Pérez. Sobre les investigacions a l'entorn de l'atleta, "s'observa una mena de confusió entre les conductes sancionadores en l'àmbit esportiu i les conductes penals, ja que efectivament el que es posa de manifest són les sospites que Marta Domínguez fos consumidora de substàncies prohibides en l'esport, la qual cosa donaria lloc a una sanció en aquest àmbit però mai una imputació penal".

La jutge ha declarat nul el registre practicat en el domicili del fondista Alberto García Fernández. Tot i haver anul·lat la validesa de les trucades, la jutge manté actives la resta de proves practicades, com els registres a les cases i les declaracions dels imputats.

stats