Atletisme
Esports 26/01/2011

Pere Alcober: "No podem acceptar les exigències de la Federació Espanyola"

La RFEA vol que les curses populars cedeixin les dades dels seus corredors i per això ha exclòs la 'Cursa dels Nassos', la Mitja Marató i la Marató de Barcelona del seu calendari, contràries a aquesta exigència

Redacció
2 min

BarcelonaEl regidor d'Esports de l'ajuntament de Barcelona, Pere Alcober, ha indicat que l'exclusió de les proves atlètiques barcelonines del calendari de carreres de la Reial Federació Espanyola d'Atletisme (RFEA) es deu a "les exigències de l'RFEA" i a "la impossibilitat de complir-les".

La principal d'elles, segons que ha revelat Alcober, és l'obligació de facilitar la base de dades amb els participants en les proves, una informació de la qual és propietari l'organitzador. "Els corredors ens donen les seves dades en funció que es mantingui una estricta confidencialitat sobre ells i que són exclusivament per a ús privat", ha explicat.

L'assumpte es remunta al 17 de març de l'any passat quan l'RFEA va presentar el carnet del corredor, que seria obligatori per participar en carreres populars federades del calendari de la RFEA a partir de l'1 de novembre. Fins a aquesta data, el carnet del corredor era gratuït, però a partir d'aquesta data costaria 9 euros anuals. El pagament és voluntari, però els corredors, a canvi, han de cedir les seves dades al programa carnet corredor de l'RFEA.

I aquest és el principal punt de desacord, ja que els organitzadors de carreres han de cedir les seves bases de dades, cosa que podria allunyar molts corredors de les carreres que l'RFEA volia passar a controlar. L'Ajuntament de Barcelona es va mantenir contrari a aquesta exigència i tant la 'Cursa dels Nassos' com la Mitja Marató i la Marató de Barcelona han estat exclosos del calendari de competicions de l'RFEA.

"El conflicte no l'hem generat nosaltres. Fa molts anys que treballem perquè la gent faci esport i l'atletisme popular ho és. Nosaltres mantenim els nostres principis i no neguem la participació d'atletes d'elit al costat dels populars", ha insistit Alcober. "No podem entendre i no sé quina explicació donarà la Federació Espanyola per excloure Barcelona del seu calendari de competicions per mantenir la responsabilitat que tenim sobre les proves que organitzem i no facilitar a ningú les dades dels corredors", ha insistit.

Alcober ha afirmat que amb tot aquest assumpte "la primera perjudicada és la pròpia Federació Espanyola", però a més aquesta decisió "també perjudica els corredors populars i els professionals que vulguin venir a córrer".

stats