Pirena Advance 2011
Esports 15/02/2011

Màxima emoció al tram final de la Pirena

L'alemany Tom Andres es distancia a la general de trineus i la txeca Jana Porubska segueix sense rival a l’skijoring. Entre els nòrdics, tot per decidir

Redacció
2 min
Álvaro López Cobo durant la sisena etapa de la Pirena.

BaquèiraAquesta edició de 2011 de la Pirena Advance està resultant d'allò més atractiva pel que fa a competició. Una neu fresca i un dia assolellat han rebut als participants de l'onzena etapa de la ruta blanca dels Pirineus. Un paisatge esquitxat de blanc al Pla de Beret ha estat testimoni d'una nova i intensa lluita en les dues categories de trineus.

L'alemany Tom Andres (Gaes/Josera) marca la pauta en aquesta recta final de Pirena, i després de la seva victòria d'avui, ja avantatja en un minut i mig al seu compatriota Ullrich Kuhn (Advance) que segueix sent l'únic que pot amenaçar-li la revàlida com a campió. La veritat és que els alemanys són els més fiables en aquesta edició i el veterà Karl Habermann (Advance) ha aconseguit situar-se tercer de la general desbancant al navarrès Íker Ozcoidi (Gaes/Ternua), que no ha passat de la setena plaça. El millor espanyol ha estat, una vegada més, el múixer de Tortosa, Kiko Vallespí (Acana/Terres de l’Ebre), cinquè.

No ha estat un gran dia per a un altre dels representants espanyols, el valencià Joaquín Sáez (Veri/Huesca La Màgia), que ha completat l'etapa el dotzè i que ocupa aquesta mateixa posició en la general. “He tingut problemes amb els gossos de davant. Un m'ha frenat i enmig de la carrera he hagut de parar a canviar-lo de posició per un altre. No ha estat el meu millor dia però la veritat és que jo estic aquí per passar-m'ho bé. I ho estic aconseguint!”, comentava en acabar l'etapa.

De nou l'emoció ha arribat de la mà dels participants en trineus amb gossos nòrdics. Lázaro Martínez (Lazaro’s Team/Prullans.net) afrontava l'etapa amb un desavantatge de gairebé 3 minuts respecte la suïssa Sibylle Marthy en la provisional de la categoria, però Marthy ha acusat especialment el cansament dels seus gossos i ha creuat la línia de meta tercera, per darrere de Lázaro Martínez, que se situa a tan sols 53” en la general, i del càntabre Jesús Martínez (Purina Pro Plan), que per fi ha abandonat per un dia el tercer graó del podi. La complicada etapa de demà a Grandvalira-El Tarter podria decidir el desenllaç d'aquesta categoria.

Finalment, en skijoring, sense novetat en el front. La txeca Jana Porubska segueix manant, malgrat estar lesionada, i ha tornat a guanyar amb més de dos minuts de marge sobre l'alemanya Karin Gruber-Pestel (Happy Dog). Tot apunta que aquest 2011 serà el del seu tercer títol en la Pirena Advance.

Demà, última etapa nocturna d'aquesta edició, Grandvalira-El Tarter. A partir de les 18:30 hores.

stats