Pirena 2011
Esports 13/02/2011

Tom Andres s'anota l'etapa nocturna de Gran Pallars-Port Ainé de Pirena Advance

Els competidors han recorregut poc més de vuit quilòmetres, però molt exigents, amb pendents de vertigen i pronunciats desnivells

Redacció
2 min
Etapa nocturna a la jornada d'avui de Pirena.

Gran Pallars-Port AinéTemperatures sota zero han rebut el pas de la ruta blanca dels Pirineus per Gran Pallars-Port Ainé. Aquesta nit s'ha disputat la vuitena etapa, amb poc més de 8 quilòmetres de recorregut però molt exigents. Pendents de vertigen i pronunciats desnivells han suposat un nou repte per als participants de la Pirena.

El caliu del nombrós públic que s’ha congregat a l'estació catalana ha ajudat a aportar calor a una jornada nocturna en què els gossos han donat el màxim. Alguns múixers han optat per tirs llargs, de fins a deu gossos, mentre que uns altres han sortit amb sis. Ha encertat l'alemany Tom Andres (Gaes/Josera) que s’ha anotat l'etapa amb 32 segons d'avantatge sobre el líder de la general, el també alemany Ullrich Kuhn (Advance). A un minut ha entrat el navarrès Íker Ozcoidi (Gaes/Ternua), que ha completat les posicions de podi. En la provisional, liderat per Kuhn, que manté 1’48” d'avantatge sobre Andres.

Continua roent la categoria de gossos nòrdics, on Lázaro Martínez (Lazaro’s Team/Prullans.net) i la suïssa Sibylle Marthy han tornat a apostar fort per adjudicar-se l'etapa. Martínez ha optat per un tir de 10 gossos amb la intenció d'ampliar la distància que tenia a la general sobre la suïssa. Marthy, en canvi, ha apostat per un tir de tan sols 6 gossos. Ha encertat en l'aposta la suïssa, ja que s’ha emportat l'etapa amb poc més d'un minut d'avantatge sobre Martínez.

No han sortit en aquesta nocturna els participants de la categoria d’skijoring. Sí ho faran demà i hauran d'afrontar una etapa molt exigent físicament. La sortida es fa en una pronunciada pendent. Hauran de pujar, com els trineus, fins al Pic de l’Orri, a la cota més alta per on passa Pirena Advance (2.440m), i després afrontar una arribada en baixada. Demà novena etapa al GranPallars-Port Ainé, a partir de les 10 del matí.

stats