Atletisme
Esports 13/03/2013

La Marató de Barcelona es consolida entre les cinc grans curses d'Europa

La prova comptarà aquest diumenge amb 18.389 participants de 81 països

àlex Gozalbo
1 min
Presentació de la Marató de Barcelona

BarcelonaLa Marató de Barcelona comptarà aquest diumenge amb 18.389 participants de 81 països, una xifra que, tot i baixar per la crisi i l'augment de l'IVA al 21%, la consolida entre les cinc grans curses d'Europa. Tan sols Berlín, Londres i París tenen més atletes. El 40% dels inscrits són de fora de l'Estat espanyol.

Els grans favorits a la victòria són Joseph Kimeli Lagat (categoria masculina) i Irene Mogaka (categoria femenina). La cursa, que comptarà amb 46 punts d'animació i 1.500 voluntaris, s'ha presentat aquest dimecres al Museu Olímpic i de l'Esport Joan Antoni Samaranch. L'acte ha comptat amb la presència d'atletes com Jaume Leiva, Marc Roig i Pablo Villalobos. "Arribo bé i tinc bones vibracions. La feina està ben feta i intentaré baixar de 2 hores i 13 minuts", ha reconegut Leiva.

"La Marató de Barcelona està més viva que mai i es consolida com una prova de molta qualitat. En temps difícils costa trobar patrocinadors, però l'aposta és molt forta. És una prova que ens projecta internacionalment com una ciutat que viu intensament l'esport", ha dit Maite Fandos, tinenta d'Alcalde d'Esports de l'Ajuntament de Barcelona.

"Quan vam rebre l'encàrrec d'organitzar la Marató de Barcelona, vam tenir dubtes de si estaríem a l'alçada, però en poc temps hem fet un gran recorregut i ara Barcelona ja és la quarta ciutat d'Europa", ha explicat Jaume Alguersuari, president de RPM Racing.

Segons Angelo Trotta, director de màrqueting del Grup Zurich a Espanya, "la Marató de Barcelona és com una família".

stats