Poliesportiu

L'epicentre mundial de la roda petita

Els World Roller Games es presenten com l'esdeveniment esportiu més gran des dels Jocs Olímpics

L’Ajuntament de Barcelona va acollir ahir la multitudinària presentació oficial dels World Roller Games de Barcelona, un esdeveniment que durant onze dies, del 4 al 14 de juliol, convertirà Barcelona, Mollet del Vallès, Terrassa, Sant Cugat del Vallès i Vilanova i la Geltrú en l’epicentre mundial de la roda petita. Els 750 voluntaris que col·laboraran en l’organització donen també una idea de la magnitud d’aquest gran esdeveniment esportiu. “És l’esdeveniment esportiu més gran que acull Barcelona des dels Jocs Olímpics. Tindrem 4.120 esportistes de 81 països diferents, i això servirà per posar en valor la capacitat organitzativa de la ciutat”, va presumir Laura Pérez, tinent d’alcalde de Barcelona, que va celebrar que més de la meitat dels participants seran dones. “És una cosa sempre difícil en l’esport, però els World Roller Games també volen trencar molts estereotips”.

“Llegat social i físic”

Els organitzadors destaquen que la venda d’entrades està funcionant molt bé i que les proves se celebraran en llocs icònics, com ara el passeig de Gràcia. “Barcelona serà l’epicentre mundial de la roda petita. Hem treballat perquè aquest esdeveniment deixi un llegat a la ciutat, tant social com físic. Esperem que siguin deu dies espectaculars”, va destacar Marta Carranza, comissionada d’Esports. Els impulsors són optimistes i esperen que les onze disciplines, alpí, artístic, roller freestyle, descens, inline freestyle, hoquei línia, hoquei patins, roller derby, scooter, velocitat i skateboard reuneixin uns 100.000 espectadors.

L’esdeveniment, que està impulsat per World Skate, té un comitè organitzador constituït per l’Ajuntament de Barcelona, les federacions catalana i espanyola de patinatge, la Generalitat de Catalunya, el Consell Superior d’Esports i la Diputació de Barcelona. Els organitzadors van treure pit ahir de la bona sintonia entre les diferents institucions, un fet que té alguns paral·lelismes amb els Jocs Olímpics de 1992. “Voldria posar en valor el sistema organitzatiu que hem posat en marxa les dues federacions, la catalana i l’espanyola. És paritari i innovador. El diàleg, el treball conjunt i la il·lusió han pogut fer realitat aquest gran esdeveniment esportiu, que esperem que sigui tot un èxit i serveixi per impulsar els roller sports tant dins del nostre país com a escala mundial”, va destacar Ramon Basiana, president de la Federació Catalana de Patinatge i membre del comitè organitzador. Carmelo Paniagua, màxim representant de la Federació Espanyola, hi va coincidir. “Aquest esdeveniment marcarà un abans i un després; Barcelona és la ciutat idònia per acollir-lo”, va afirmar.

“Catalunya respira patinatge”

El repte organitzatiu és molt gran. “Aquest esdeveniment ens porta a tres paraules: compromís, oportunitat i llegat. Catalunya és un país que respira patinatge i que, a més, té la capacitat d’incorporar noves disciplines. És una oportunitat per demostrar, una vegada més, que aquí podem organitzar coses i que podem fer-ho bé. Els nostres criteris són d’excel·lència. A més, vull destacar el llegat que aquests World Roller Games deixaran perquè els esdeveniments esportius són importants no només pel que passa durant els dies que duren, sinó també després”, va afegir Gerard Figueras, secretari general de l’Esport.

Vuit de les onze disciplines tindran accés, total o parcial, gratuït. “És un dia emotiu i emocionant. Aquest esdeveniment me’l sento molt meu i crec que hem encertat l’aposta. Crec que parlarem durant molts anys d’aquests World Roller Games”, va recordar Maite Fandos, diputada d’Esports.

Més continguts de