Atletisme

La Mitja Marató de Barcelona posa a prova els reptes d'Eliud Kipchoge i Florence Kiplagat

Ell vol completar la prova en menys d'una hora i ella busca aconseguir el rècord del món

Eliud Kipchoge intentarà completar l'eDreams Mitja Marató de Barcelona d'aquest diumenge (8.45 hores) amb menys d'una hora. El guanyador de l'última edició es va quedar l'any passat a quatre segons de la fita. En categoria femenina, Florence Kiplagat buscarà fer-se amb el rècord del món. Per intentar-ho, l'atleta comptarà amb l'ajuda de dues llebres: l'atleta català Marc Roig i el seu company d'entrenament, Stanley Siroro.

"Aquest any comptem amb una elit de luxe, encapçalada per Eliud Kipchoge en categoria masculina i Florence Kiplagat en femenina, qui arriba a Barcelona en molt bon estat de forma, si la climatologia ens és favorable, està disposada a intentar batre el rècord del món en Mitja Marató. Tenim un circuit ràpid, que aquest any passarà pel carrer Pallars, en detriment del carrer Badajoz, per continuar per Pere IV. Així evitem girs de 90 graus i el fem encara més ràpid", explica Cristian Llorens, director de la cursa.

La xifra d’inscrits continua creixent i aquest any se situa ben a prop dels 15.000. L’ eDreams Mitja Marató ha preparat tot un seguit d’espais amb els quals vol implicar tota la ciutadania en aquesta prova atlètica. Hi haurà un total d’onze punts d’animació, amb grups de música o percussió, amb els quals es vol amenitzar la cursa.