Operació Galgo
Esports 05/01/2011

Reyes Estévez: "Mai he fet res prohibit i tinc la consciència molt tranquil·la"

Reyes Estévez, deixeble els últims anys de Manuel Pascua, un dels entrenadors presumptament implicats en l'operació Galgo, ha desmentit qualsevol relació amb aquesta trama de dopatge

Redacció
2 min
Reyes Estévez

MadridL'atleta barceloní, al qual s'ha vinculat en l'operació Galgo per suposades pràctiques de dopatge en col·laboració amb Manuel Pascua, ha contestat amb el seu impressionant currículum internacional des de la categoria alevina als que atribueixen els seus èxits a operacions irregulars. "No tinc res a veure amb aquesta trama. No he fet mai res prohibit i tinc la consciència molt tranquil·la", ha assegurat Estévez, que en categoria sènior acredita dues medalles de bronze mundialistes en 1.500 metres (Atenes 97 i Sevilla 99), un títol europeu i una medalla de plata.

Als 34 anys, amb la reputació en entredit per les filtracions del sumari, Estévez recorda que practica l'atletisme des dels 9 anys. "Amb aquella edat", ha indicat, "ja tenia el rècord dels 1.000 metres en 3:06. En alevins vaig fer els 2.000 en 6:20. En infantils els 3.000 en 8:40. En cadets vaig ser campió del món de cros escolar i vaig córrer els 3.000 en 8:19, fins avui la millor marca europea de sempre, guanyant l'Olimpíada Escolar".

Estévez recorda també que com a júnior va ser dues vegades campió d'Europa de 1.500 amb rècord continental (3:35) i va ser vuitè en el mundial de cros. "En categoria promeses", ha prosseguit, "tinc un títol i el rècord d'Europa amb 3:30. Com a sènior, dues medalles de bronze en Mundials, un títol europeu i una medalla de plata (sempre en 1.500). Aquesta és la meva resposta als que pensin el contrari".

Ni l'enrenou causat per l'operació Llebrer ni les sospites airejades al voltant del seu nom l'han portat a pensar, ni per un moment, en la retirada. "Mai m'ha passat pel cap. L'atletisme és la meva vida i mentre segueixi disfrutant i les lesions no m'ho impedeixin, seguiré practicant-lo".

Estévez es va acomiadar de les carreres llises el 30 de juliol passat en la final de 1.500 dels Europeus de Barcelona. Buscava la medalla de l'adéu davant els seus paisans, però va haver de conformar-se amb el quart lloc. L'atleta apunta que el seu primer objectiu per a 2011 és "la temporada de cros i, a l'aire lliure, intentar una bona adaptació a la prova de 3.000 metres obstacles", a la qual pensa dedicar tota la seva atenció a partir d'ara.

stats