Rugbi

Els "All Blacks" tanquen l'any perfecte

Els neozelandesos es converteixen en el primer equip de la història del rugbi que compta per victòries tots els partits disputats

Els "All Blacks" de Nova Zelanda són l'equip esportiu amb un major percentatge de victòries a tot el planeta. De fet, només cinc seleccions (Anglaterra, Austràlia, França, Sud-Àfrica i Gal·les) han derrotat als neozelandesos en els darrers cent vint-i-un anys. Els homes de negre (que abans de cada partit executen la "Haka" o dansa tribal maori en honor de l'equip contra qui juguen) són un mite del món de l'esport, un grisol cultural dels aborígens maoris i dels colons anglosaxons, l'orgull de tot un país. Actuals campions del món i referent mundial del rugbi, els "All Blacks" han conquerit la darrera gran fita que els hi faltava, la de completar un any natural amb ple de victòries a tots partits disputats. Durant el 2013 els "All Blacks" han sumat catorze victòries en cadascun dels catorze partits disputats, el darrer dels quals, el partit contra Irlanda disputat a Dublín i que ha acabat amb victòria neozelandesa en un partit d'infart per un ajustat 22-24.

Per assolir aquesta fita, els neozelandesos van haver de completar un històric ple de victòries al "Rugby Championship" -torneig anual que disputen les quatre potències de l'hemisferi sud, és a dir, l'Argentina, Austràlia, Sud-Àfrica i la pròpia Nova Zelanda-. No contents amb la gesta de guanyar el campionat de l'hemisferi sud, els "All Blacks" van seguir la seva ratxa triomfal durant la visita de la selecció francesa -actual subcampiona del món- a Nova Zelanda durant el passat mes de juny i que va acabar amb contundents victòries locals a cadascun dels tres partits disputats. Però a més a més, els "All Blacks" ha mantingut la seva ratxa triomfal durant la tradicional gira que realitza anualment durant el mes de novembre al continent europeu. Ha estat durant aquesta gira europea que els neozelandesos han completat la seva gesta, sumant un ple de victòries a Londres, París i Dublín, completant els millors registres durant un any natural de tota la història del rugbi internacional.

Més enllà dels grans resultats dels "All Blacks", campions enguany dels dos títols oficials que ha disputat -el "Rugby Championship", i la "Bledisloe Cup", competició anual que disputen les seleccions de Nova Zelanda i Austràlia-, i primera selecció de rugbi que compta tots els seus partits per victòries en un any natural en més de cent vint-i-cinc anys, el mèrit més gran de la selecció oceànica ha estat el de reinventar el rugbi. Nova Zelanda ha estat capaç de crear nous sistemes tàctics i executar-los amb una precisió i una rapidesa gairebé sobrehumanes, generant un joc fluid i elèctric que permet estirar les línies defensives dels seus rivals i generar espais per trencar amb facilitat l'esquema defensiu dels seus oponents. Un total de 454 punts a favor i només 239 en contra que exemplifiquen el domini pràcticament abusiu dels homes de negre sobre els seus rivals al llarg dels catorze partits disputats al 2013. Els "All Blacks" tancaran el millor any de la seva història, havent imposat una hegemonia que ara com ara sembla no tenir final.