RUGBI: SIS NACIONS
Esports 11/03/2012

Anglaterra dóna la sorpresa contra França a 'Le Crunch' (22-24)

El XV de 'la Rosa' s'apunta una victòria inesperada i serà l'única selecció amb opcions reals de disputar-li el Sis Nacions a Gal·les. Decepció entre els francesos, que esperaven alguna cosa més de la seva selecció.

Ferran Vital
3 min
Bonnaire rep un blocatge de Robshaw

BarcelonaEls dos equips havien de guanyar el partit disputat al Stade de France si volien continuar amb alguna opció per seguir optant a la victòria final en aquesta edició del Sis Nacions a falta de disputar la darrera jornada la setmana vinent. A més a més, Anglaterra volia revenjar-se del partit dels quarts de final de la passada Copa del Món, quan França va derrotar al XV de la Rosa de forma contundent i va obrir una ferida que va provocar tota una "revolució" a la selecció anglesa, que comportà canvi de tècnic, de diversos jugadors i fins i tot d'estil de joc.

El XV de 'la Rosa' ha sortit molt més endollat que no pas els francesos durant el primer temps del clàssic del rugbi europeu, que a l'hexàgon es coneix com 'Le Crunch'. França ha començat el partit una mica dispersa, lenta i poc agressiva, el que li ha suposat encaixar un matiner assaig de Manu Tuilagi al minut tretze de partit i un segon assaig de Ben Foden al minut vint després d'una errada defensiva important de la davantera gala. Els dos assajos anglesos han estat convertits per Owen Farrell, la sensació d'aquesta jove selecció anglesa que comença a rutllar sota les ordres del carismàtic tècnic Stuart Lancaster.

El XV del Gall, per la seva banda, només ha estat capaç d'anotar mitjançant tres xuts de càstig transformats per Lionel Beauxis (minuts 16, 32 i 39), que han deixat el marcador en un curt 9 a 14 favorable a l'equip visitant atesos els mèrits dels dos equips.

El segon temps ha començat amb un XV del Gall molt més endreçat que ha buscat generar superioritats en les fases dinàmiques per trencar els mecanismes defensius anglesos. En especial cal destacar la velocitat de Fofana i la verticalitat de Rougerie, que han posat en seriosos problemes a la defens anglesa, molts minuts tancada a la seva pròpia zona de 22. Els primers en anotar al segon temps han estat els anglesos, gràcies a un xut de càstig transformat per Farrell al minut 49 de partit, que no ha canviat massa la dinàmica del joc, amb una França que seguia i seguia avançant metres davant la teranyina anglesa. Fruit de la pressió gala, els defensors anglesos concedien un xut de càstig al minut 63 que era transformat per Morgan Parra i que ha donat ales als gals, ja que tan sols dos minuts més tard era Beauxis qui anotava un xut de càstig de gairebé cinquanta metres que ha passat entre pals ajustant el marcador en un emocionant 15 a 17 a deu minuts del final.

Però quan els francesos estaven apretant més en busca d'una remuntada per la història, el tercera anglès Tom Croft ha trencat la línia defensiva gala per penetrar plàcidament la zona d'assaig local davant la incredulitat dels vuitanta mil aficionats que omplien les grades de Saint Denis. El peu d'Owen Farrell signava una nova conversió que posava els anglesos nou punts amunt (15 a 24) a set minuts del final. La reacció gala ha estat fulminant i el centre gal Fofana signava el primer assaig pels gals un minut més tard culminant una jugada col·lectiva del XV del Gall, que en Morgan Parra convertia malgrat haver de xutar escorat a la banda dreta de l'atac, davant el deliri dels aficionats, que veien com el seu equip es tornava a posar a dos punts dels anglesos (22 a 24) a tres minuts del final. El final era d'infart, i a un minut del temps complert en Morgan Parra ha intentat un xut de sobrebot (drop) per posar el seu equip pel davant, però ha fallat la realització del xut, que ha quedat un pèl curt.

Al final del partit s'ha arribat amb un ajustat 22 a 24 pels anglesos que es mantenen com l'únic equip capaç de disputar la victòria final a Gal·les. Per a que Anglaterra guanyi el Sis Nacions, el XV de la Rosa hauria de guanyar de més de 40 punts a Irlanda a la darrera jornada del Sis Nacions i esperar la imprevisible punxada de Gal·les, que rebrà a una França que ja no es juga res al Millenium Stadium a la darrera jornada.

stats