Sis Nacions
Esports 10/03/2013

Una Anglaterra covarda guanya una Itàlia que ha fet callar Twickenham (18-11)

Els italians espatllen la festa anglesa, que confiava en proclamar-se virtual guanyadora del Sis Nacions al temple del rugbi anglès. Tot i la victòria, Anglaterra haurà de patir a Cardiff la setmana vinent si vol completar el Gran Slam i emportar-se el torneig

Ferran Vital
Imatge del partit entre Anglaterra i Itàlia, del Sis Nacions de rugbi

BarcelonaAnglaterra era la gran favorita per emportar-se el duel contra Itàlia a Twickenham i proclamar-se virtual campiona del Sis Nacions. Per assegurar la victòria final del campionat, Anglaterra havia de guanyar el partit anotant el màxim de punts possible, ja que en cas d'empat a la classificació la diferència de punts a favor i en contra determina quin equip queda per davant a la classificació i quin ho per darrere. Enfront seu, la selecció italiana, que no volia vendre fàcilment la seva pell.

Els anglesos anotaven aviat gràcies a dos cops de càstig transformats per Toby Flood, que avui substituïa al lesionat Owen Farrell a la sala de màquines del XV de la Rosa. La resposta italiana ha arribat del peu de Luciano Orquera, que ha transformat entre pals la primera jugada ofensiva dels italians. A partir d'aquest moment, i lluny de tancar-se al seu propi camp, els italians han seguit pressionant la zona de creació anglesa, robant pilotes i donant continuïtat als seus atacs, per bé que no arribaven a conquerir la zona de marca rival. Poc abans del descans, Flood tornava a anotar dos cops de càstig més pel XV de la Rosa, que deixava el marcador en 12 a 3 a favor del conjunt local.

La segona meitat ha començat amb el mateix guió, amb una Anglaterra potent a la davantera i confiant en els xuts a pals de Toby Flood, que anotava un cop de càstig a l'inici del segon temps, immediatament respost per un cop de càstig transformat per Orquera i per un assaig culminat per Luke McLean, l'australià de mare italiana, posant el marcador en un ajustat 15 a 11, que ha generat dubtes als anglesos. Però de nou Flood anotava un cop de càstig per allunyar set punts amunt al seu equip a un quart d'hora del final. El darrer tram del partit ha estat un atac constant dels italians, que els anglesos defensaven amb no pocs problemes. Itàlia avançava i a punt ha estat d'anotar un segon assaig que hauria enfonsat Twickenham i fins i tot el projecte de Lancaster de cara a la Copa del Món de 2015.

Amb aquesta pírrica victòria per set punts els anglesos encara tenen opcions de guanyar el Grand Slam si guanya la setmana vinent al Millenium Stadium de Cardiff. Però si els gal·lesos guanyen el partit per més de 21 punts -els que marquen la diferència entre els dos equips a la classificació, ja que en cas de victòria del gal·lesa quedarien empatats a punts al capdavant del torneig- els vigents campions encara podrien revalidar el seu títol. Itàlia, per la seva banda, tancarà el torneig la setmana vinent a Roma amb la satisfacció de saber que els seus progressos han estat enormes, ja que en el present campionat han derrotat als francesos a Roma i a punt han estat de fer-ho amb Anglaterra a Twickenham.