Esports 04/02/2017

Anglaterra derrota França en un Le Crunch molt gris (19-16)

Les dues grans seleccions europees s’enfronten en un partit trist, lent i amb poca imaginació per part de tots dos equips

Ferran Vital
Anglaterra derrota França en un partit molt gris (19-16)

Anglaterra arrencava aquesta edició del Sis Nacions com la gran favorita per revalidar el títol després d'emportar-se el de l'any passat completant un Grand Slam superb. França, per la seva banda, arribava a Twickenham amb poques opcions d'emportar-se aquest Le Crunch, almenys sobre el paper. Però lluny de ser un passeig militar anglès, el gran clàssic europeu s'ha convertit en una autèntica guerra de trinxeres entre dos equips amb més múscul que imaginació.

El primer temps ha estat molt brut i imprecís, amb dos equips sòlids defensivament però amb molt poca imaginació i creativitat ofensiva. Els primers 40 minuts han estat una autèntica batalla de desgast, en què els dos equips tan sols han pogut anotar mitjançant tres cops de càstig transformats per cada bàndol, que deixaven el marcador en un empat a 9 punts.

Durant el segon temps els dos equips han intentat tímids atacs, que s'estavellaven un cop i un altre contra el mur defensiu rival. Anglaterra ha anotat un altre cop de càstig, però els francesos han estat capaços d'anotar el primer assaig del partit de la mà del pilar Rabah Slimani, aprofitant el desgast acumulat de la defensa anglesa i posant França per davant al marcador (12-16).

Quan més emboirada estava la selecció anglesa, la davantera del XV de la Rosa ha avançat metres a cops de ronyó i suor i ha portar l'oval a la 22 rival, on el maori nacionalitzat anglès Ben Te'o ha anotat un assaig que Farrell no ha sabut convertir entre pals, cosa que ha deixat el marcador en un ajustat 19 a 16 a 10 minuts del final.

Durant els darrers minuts els gals han intentat tímidament atacar la zona d'assaig rival, però el XV del Gall ha mostrat una falta d'imaginació i de capacitat ofensiva preocupant. S'ha arribat al final del partit amb el 19 a 16 favorable als anglesos, que sumen els primers quatre punts del campionat, mentre que els gals sumen un punt 'bonus' defensiu per haver perdut per menys de set punts.