Esports 14/02/2015

Anglaterra sua de valent per derrotar Itàlia tot i el contundent resultat final (47-17)

Els italians gairebé sorprenen al controlar el partit durant dues terceres parts del partit. La inflexió ha arribat als darrers minuts, quan una Itàlia malferida ha estat presa fàcil per un XV de la Rosa que s’havia sentit atacada en l’orgull

Ferran Vital
Anglaterra ha aconseguit la victòria / AFP PHOTO

BarcelonaNo fa pas massa anys veure una potència menor com Itàlia fent emmudir una catedral del rugbi com Twickenham era poc més que una il·lusió. Res més lluny de la realitat. En un començament de partit vibrant, Itàlia feia callar les més de 85.000 ànimes que assistien al que havia de ser, a priori, un passeig triomfal del XV de la Rosa sobre l’equip transalpí.

Itàlia es posava per davant a Twickenham al minut quatre de partit, gràcies a un assaig de la mà del capità Sergio Parisse, que l’obertura d’origen neozelandès Kelly Haimona no encertava a convertir entre els pals anglesos.

Els anglesos, obligats a reaccionar, han tirat de cor i orgull per envestir les línies defensives italianes. Els davanters Haskell, Robshaw, Hartley o Marler s’han carregat el pes dels de Sa Majestat a l’esquena i intentaven retrocedir als gladiadors, però aquests no cedien ni un sol pam de terreny als seus rivals. De fet, no ha estat fins al minut 26 que els anglesos han obert escletxa i han pogut anotar el seu primer assaig, de la mà del nacionalitzat britànic Billy Vunipola. L’obertura George Ford no encertava la conversió, però tan sols dos minuts després els anglesos aconseguien el seu segon assaig aprofitant el desconcert defensiu italià de la mà del jove centre Jonathan Joseph, que aquest cop Ford encertava a convertir. Anglaterra havia capgirat el marcador al final dels primers quaranta minuts de joc, gràcies a un parcial de 15 a 5, però sobre la gespa els anglesos no generaven sensació de domini, ni aportaven fluïdesa en el seu joc. Cal destacar que als darrers minuts del primer temps els italians han errat dos cops de càstig que el maori nacionalitzat italià Kelly Haimona no era capaç de fer passar entre els pals anglesos.

El segon temps ha començat amb el mateix guió del primer temps. Els anglesos anotaven gràcies a un cop de càstig transformat per George Ford, però els italians continuaven exercint pressió sobre la zona de construcció rival i forçaven als amfitrions de la propera Copa del Món a cometre errors en el joc associatiu. De fet, els italians han aconseguit anotar el seu segon assaig, de la mà del centre Luca Morisi, gràcies a una errada greu de la línia de tres quarts anglesa. Haimona no ha sabut sumar els dos punts de la conversió, i Itàlia encara es mantenia per sota al marcador a l’equador del segon temps (18-10), però exercint un joc més fluid i millor posicionada que els homes del XV de la Rosa, davant la incredulitat dels aficionats avui presents a Twickenham.

Però quan pitjor ho passaven els homes del XV de la Rosa ha aparegut en Ben Youngs, el jugador més llest dels anglesos, per fer anotar un assaig vital pels anglesos, que Ford convertia entre pals.

A partit d’aquest moment Itàlia s’ha ensorrat i els anglesos no han mostrat compassió i han executat als italians amb tres assajos més, anotats per Jonathan Joseph, Danny Cipriani i Nick Easter –tot i que aquests dos darrers tot just sortien de la banqueta- .

Amb tot decidit, Itàlia ha anotat un darrer assaig als minuts finals, novament de la mà del centre llombard Luca Morisi, que el jugador de la USAP Tomasso Allan, que sortia substituint el gris Haimona, ha convertit entre els pals anglesos per deixar el marcador en el contundent, però enganyós, 47 a 17 final.