Rugbi
Esports 02/10/2011

Argentina segella el seu pas a quarts de final contra Geòrgia (25-7)

Els Pumas no donen opció als caucàsics i s'asseguren la segona plaça del grup A. Gal·les i Nova Zelanda compleixen el tràmit contra Fiji i Canadà, respectivament

Ferran Vital
2 min
El georgià Wakhtang Maisuradze placa l'argentí Nicolas Vergallo

BarcelonaEls Pumas han segellat el seu pas als quarts de final d'aquesta Copa del Món després de doblegar la sempre potent i perillosa selecció georgiana per 25 a 7. Malgrat que el resultat sembli reflectir un passeig militar dels Pumas, els argentins han patit (i molt) al primer temps, quan Geòrgia ha tancat els primers quaranta minuts per davant al marcador (5 a 7).

El segon temps ha vist una reacció espectacular dels Pumas, gràcies a un gran Felipe Contempomi (autor d'un assaig , dos transformacions i dos xuts a pals) i a l'empenta del jove Agustín Gosio. Amb la victòria, Argentina certifica la segon plaça de grup i se les veurà als quarts de final contra Nova Zelanda.

Precisament els neozelandesos han culminat la seva impecable fase de grups amb una brillant victòria contra el Canadà per 79 a 15. Els All Blacks han jugat un rugbi molt atractiu que ha trencat en tot moment la potent davantera canadenca, incapaç de contenir els atacs kiwis a la zona ampla del camp. Afortunadament sembla que en Colin Slade serà capaç de substituir en Dan Carter, estrella dels All Blacks que es va lesionar xutant en un entrenament i es perdrà la resta de la Copa del Món. Els kiwis juguen a una altra velocitat, a un altre ritme, fins al punt que els europeus sovint ens preguntem si estem jugant al mateix esport que els neozelandesos.

Per últim, Gal·les ha complert amb el seu partit contra Fiji, al que ha derrotat per 66 a 0. Els miners, que s'enfrontaran a Irlanda en els quarts de final, han mostrat tot el seu repertori ofensiu: joc a la mà en curt, desplaçaments llargs de l'oval, diagonals, capacitat d'avançar en fases estàtiques i una defensa activa molt interessant, on els miners aposten per deixar una segona cortina defensiva amb els terceres línies, capaços de frenar qualsevol atac rival que passi la primera línea de defensa i robar l'oval amb una facilitat insultant.

stats