Rugby Championship
Esports 15/09/2012

Austràlia derrota l'Argentina en un partit vibrant (23-19)

Bon partit dels 'pumas' que perden un partit que tenien sota control. Els 'wallabies' treuen l'orgull de campions per endur-se un partit que els serveix per col·locar-se en segona posició

Ferran Vital
Hernández és placat per l'australià Cooper durant l'Austràlia-Argentina

BarcelonaEls 'wallabies' australians només els valia la victòria si volien seguir amb opcions de guanyar la primera edició del Rugby Championship i revalidar la seva corona de campions de l'hemisferi sud, però els 'pumas' han venut molt cara la seva pell a la gespa del Skilled Park de Gold Coast, a Austràlia.

El primer temps ha estat d'estudi del rival, on els dos equips han jugat amb excessiu respecte i sense voler prendre més risc que estrictament necessari. Fruit d'aquest respecte, els dos equips només han pogut anotar mitjançant cops de càstig, un pel cantó 'wallabie' (transformat per Berrick Barnes) i dos pel bàndol argentí (tots dos transformats per Juan Martín Hernández), amb el que s'arribava amb un parcial de 3 a 6 a favor dels visitants a la mitja part.

A la segona part el partit s'ha esbojarrat gràcies a uns 'pumas' molt incisius, que han aconseguit posar-se per davant amb un marcador parcial de 6 a 19 al minut 57, gràcies a l'assaig de Tomás Leonardi i el peu d'un inspirat Juan Martín Hernández.

Però quan els 'wallabies' semblaven morts, a vint minuts pel final i tretze punts per sota jugant com a local, ha aparegut el caràcter de campions que els va portar a guanyar la darrera edició del Tres Nacions l'any passat. McCabe ha anotat un assaig al minut 60 pels 'wallabies', i Ioane ha rematat amb un segon assaig nou minuts després. Berrick Barnes ha passat totes dues conversions entre pals, i al darrer minut, un darrer xut de càstig de Kurtley Beale ha permés als 'wallabies' situar el 23 a 19 definitiu.

Amb aquest resultat, els 'wallabies' es posen en segona posició provisional, amb 8 punts (un més que Sud-Àfrica) i els 'pumas' tanquen la classificació amb 3 punts (els dos de l'empat contra Sud-Àfrica i el bonus defensiu aconseguit avui).