RUGBI
Esports 15/02/2015

El Barça es fa fort a casa i la Santboiana perd el liderat al camp del Quesos

Els de Ricardo Martinena derroten el Vigo amb contundència (43b-24b) i els del Baix Llobregat perden el segon partit de la temporada a Valladolid (18-14b)

BarcelonaCara i creu per als clubs catalans de la Divisió d'Honor de rugbi. Mentre que el Barça ha aconseguit el tercer triomf a casa i fa un pas de gegant per mantenir la categoria, la Santboiana ha tornat a perdre a Valladolid (ara contra el Quesos) i ha cedit el liderat de la classificació.

VRAC Quesos Entrepinares 18 - 14 UE Santboiana

El conjunt de Sant Boi ha perdut a Valladolid i ha cedit el liderat de la Divisió d'Honor de rugbi, que ara ocupa el Quesos Entrepinares, precisament el botxí dels del Baix Llobregat aquest diumenge. El Pepe Rojo, l'estadi on hi juguen els dos clubs de rugbi de Valladolid (Quesos i Chami) continua sent un camp maleït per als catalans. Aquesta temporada han perdut dos enfrontaments, i en tots dos casos ha estat allà.

Mai resulta agradable jugar a Valladolid. Fa fred, l'ambient és més aviat gèlid i el vent condiciona notablement els partits. Les ratxes inesperables i a vegades molt fortes fan variar la trajectòria de l'oval, sobretot en els xuts a pals o en els serveis de banda. No es pot dir que la Santboiana hagi perdut pel vent, però és clar que no l'ha afavorit gens ni mica, sobretot en les jugades de banda.

El partit ha estat igualadíssim. No ha estat un gran espectacle, ja que el joc era més aviat lent, i ha costat que els dos equips trenquessin les defenses rivals. En el primer temps, el VRAC s'ha avançat amb dos cops de càstig i la Santboiana ha aconseguit marxar amb avantatge gràcies a una recuperació de melé quan el Quesos jugava amb inferioritat (6-7).

Els de Sant Boi han tingut set minuts més d'avantatge però no l'han sabut aprofitar, i el partit ha seguit amb igualtat al marcador i a la gespa. Però s'ha trencat en benefici del Quesos al minut vint: els de Lewis Williams no han sabut aprofitar una jugada a la zona de 22, a cinc metres de la línia d'assaig, i en l'acció posterior els de Valladolid han aconseguit la marca, protestada pels visitants al·legant que un defensa havia pogut interceptar l'oval abans que el rival el 'plantés'. No ho ha vist l'àrbitre, els punts han pujat a l'electrònic i a la següent acció ha arribat la segona marca seguida del Quesos, que deixava el partit sentenciat (18-7).

A la Santboiana no li quedava més remei que buscar una marca per retallar distàncies i sumar el bonus ofensiu, i ha aconseguit el propòsit a falta de pocs minuts pel final del temps reglamentari. Un marcador (18-14) que permet al Quesos ser líder, però empatat a punts amb la Santboiana. O el que és el mateix, des d'ara i fins a final de temporada seran molt importants les bonificacions, ja que poden acabar determinant el primer classificat i l'equip que s'assegura jugar la final a casa en un hipotètic 'play-off'.

Barça 43b - 24b Universidade de Vigo

El Barça segueix en bona forma, a casa, i ha encadenat la tercera victòria consecutiva a la Teixonera. Un triomf que permet als de Ricardo Martinena fer un pas de gegant per aconseguir la salvació a la Divisió d'Honor, i no haver-se de preocupar ni de la promoció. En realitat, només hi ha cinc punts de diferència però cinc equips implicats en evitar la penúltima posició.

A més a més, els blaugranes han derrotat un rival directe en aquesta lluita per mantenir la categoria, i ho han fet amb un triomf solvent i espectacular, que s'ha forjat des del primer minut amb un joc agressiu. Als vint minuts, el marcador era de 13-0 i al descans el partit era a la butxaca amb un marcador parcial de 30-7 i als catalans només els ha faltat una nova marca per garantir també el bonus, que han trobat a la represa.

El conjunt de Vigo mai no s'ha vist amb forces per disputar-li el triomf al Barça i s'ha plantejat el segon temps amb l'únic objectiu de salvar el bonus defensiu, cosa que han fet en el darrer atac del partit.

Amb aquest marcador, el Barça escala fins la vuitena posició i suma 25 punts, mentre que els gallecs queden en desena posició amb 23. L'equip que marca la promoció és el Getxo, mentre que l'Hernani és cuer amb 12 punts tot i haver aconseguit el triomf aquesta jornada.