RUGBI
Esports 07/12/2014

El Barça trenca el malefici i estrena el caseller de victòries contra l'Hernani (32-5)

La Santboiana pateix per endur-se els cinc punts d'Ordizia i tanca la primera volta com a líder d'hivern (26-33)

4 min

BarcelonaCara i... cara! Per fi s'ha completat una jornada en què els dos equips catalans de la Divisió d'Honor de rugbi aconseguien la victòria. A la onzena, ha estat la vençuda. El Barça ha derrotat amb solvència l'Hernani a la Teixonera (32b-5) mentre que la Santboiana ha patit de valent per guanyar a Ordizia amb bonificació (26b-33b). Un resultat que dóna aire als blaugranes, que se situen a un pas de la zona mitja de la classificació, mentre que per als del Baix Llobregat el marcador significa tancar la primera volta com a líders d'hivern.

Barça 32b - 5 Hernani

El penúltim rebia a casa del darrer classificat de la Divisió d'Honor. El partit era a caixa o faixa per als dos conjunts i la sort ha somrigut al Barça, que ha demostrat a la Teixonera que és molt millor conjunt que el rival basc, que passarà moltes angúnies per mantenir la categoria a la Divisió d'Honor.

Ricardo Martinena, el tècnic local, no ha acabat del tot satisfet malgrat la diferència àmplia al marcador. El Barça ha dominat i no ha vist perillar el partit en cap moment, però ha comès algunes errades en la zona de construcció, precipitacions en la sortida de la pilota o poca contundència a les melés. "Ens falta personalitat. Quan el rival és superior, ens adaptem a la seva manera de jugar. Quan és inferir, abaixem el nivell. En condicions normals hauríem d'haver guanyat amb més diferència", deia un entrenador que, malgrat això, acabava satisfet per haver trencat el malefici i haver pogut sumar la primera victòria de l'any.

El partit s'ha posat molt de cara per als catalans, que al minut 4 ja guanyaven per 10-0. Un cop de càstig de Rafa Staat i un assaig de Joan Losada, després d'un atac llarg a la zona de 22, han condicionat l'enfrontament. Tot i que Hernani ha reaccionat, el conjunt basc ha demostrat perquè és cuer i ha comès algunes errades en la construcció, a més de no disposar de jugadors prou resolutius. Abans del descans, novament un xut de Staat i una marca de Losada han posat el 20-0 a l'electrònic.

El segon temps ha començat més lent, sense tant ritme. Feia molt de fred i, sobretot, vent, i això ha condicionat algunes accions com les pilotes aèries. Malgrat tot, el domini del Barça ha estat absolut i els locals s'han assegurat la bonificació amb les marques de Felipe Martínez i Joan Losada. L'Hernani, de la seva banda, ha pogut fer l'assaig de l'honor just al límit del temps reglamentari.

El Barça ha derrotat l'Hernani a la Teixonera / EDU ROIS

Ordizia 26b - 33b Santboiana

La Santboiana ha aconseguit una victòria de prestigi, contra un rival rocós i jugant amb l'adversitat de disputar tota la segona part amb inferioritat per l'expulsió definitiva de Rubén Sanz. Un bon primer temps i el joc d'equip dels de Sant Boi, amanit per les actuacions individuals d'homes com Tenga i Tapu, han permès tancar la primera volta com a líders i amb una única derrota.

El partit ha començat molt bé per als catalans, que semblava que havien de guanyar de carrer. Però l'expulsió definitiva al minut 33 ha condicionat el joc i ha envalentit els locals, que han cregut en la remuntada, tot i que no s'ha acabat produint, malgrat ser força superiors en algunes facetes com la melé.

Nil Baró ha obert el marcador al minut 6, amb un assaig, i Aka Chichua i Tenga Baker han ampliat les distàncies fins al 3-17. A partir d'aquí, el conjunt basc s'ha acostat amb una marca transformada, tot i que Tapu ha anotat un cop de càstig abans del descans (10-20).

A la represa, els dos equips jugaven amb 14 homes per les expulsions de Rubén i Oier Goia. Però mentre que el basc reapareixeria poc després, el jugador de la Santboiana no tindria permís per tornar a la gespa. Els de Lewis Williams, per tant, sabien que calia fer una marca matinera abans de trobar-se amb inferioritat durant tota la segona part. I així ha estat, obra de Tenga Baker, que a més a més suposava la bonificació ofensiva per ser el quart assaig (10-27).

Quan l'Ordizia ha recuperat el jugador exclòs ha llançat l'ofensiva per capgirar l'electrònic. Però només ha aconseguit l'objectiu a mitges. Els de Sant Boi han sabut defensar amb ungles i dents i arribar als darrers cinc minuts amb una diferència de set punts. Els bascos estaven a només una marca transformada d'empatar però Tapu, amb la seva visió de joc, ha agafat l'oval i ha anotat un drop que sentenciava el partit. L'Ordizia ja només ha tingut temps d'anotar amb un cop de càstig, que li permetia pescar un punt de bonificació defensiva.