Sis Nacions
Esports 24/02/2013

El Card derrota el Trèvol al derbi celta (12-8)

Una Escòcia defensiva obté la victòria davant una Irlanda que no ha sabut traduir la possessió de la pilota i el control del joc en una victòria al marcador

Ferran Vital
2 min
Imatge del partit entre Escòcia i Irlanda, del Sis Nacions de rugbi

BarcelonaEl partit que tancava la tercera jornada del Sis Nacions s'havia de jugar a l'estadi Murrayfield (Edimburg) entre les seleccions d'Escòcia i Irlanda, el gran derbi celta del Torneig. Tots dos equips necessitaven la victòria per no perdre de vista la selecció anglesa, líder invicta del campionat, i per apurar les seves escasses opcions de victòria final en l'actual campionat.

Els primer temps ha estat de domini visitant, ja que els irlandesos monopolitzaven la possessió de la pilota i enllaçaven bones jugades ofensives que eren contrarestades per la defensa escocesa, avui més que mai un autèntic mur on s'estavellaven els tres quarts irlandesos. De fet, Irlanda només ha pogut anotar un cop de càstig en tot el primer temps. L'autor del xut, l'obertura Paddy Jackson ( jugador d'Ulster) avui debutava amb el XV del Trèvol i tenia la difícil missió de substituir el lesionat Sexton i el defenestrat O'Gara. Amb un sorprenentment curt 0 a 3 a favor dels visitants s'arribava al descans.

Per contra, el segon temps ha començat amb un assaig molt matiner del jove aler Carl Gilroy -també jugador de l'Ulster- que el seu company Jackson no ha encertat a convertir entre pals. Amb el 0 a 8 al marcador Escòcia ha començat a atacar els irlandesos, a discutir la possessió i a buscar la zona de marca rival. La gran remuntada escocesa ha anat de la mà del mig de melé Graig Laidlaw, que donava la volta al marcador gràcies a quatre cops de càstig que capgiraven el marcador (12 a 8) i donaven una victòria final molt treballada al XV del Card.

Amb aquesta victòria Escòcia es col·loca en una sorprenent tercera posició, empatada a punts amb Gal·les, actual campió europeu, i es posiciona a una victòria del líder anglès a falta de dues jornades per tancar el torneig. Per la seva banda, Irlanda suma la seva segona derrota consecutiva i diu adéu a qualsevol opció de lluitar pel títol, generant molts dubtes al voltant del futur d'un equip excessivament envellit i que no acaba de trobar les peces de recanvi necessàries per seguir a l'elit del rugbi mundial.

stats