SIS NACIONS
Esports 05/02/2011

França comença la defensa del seu títol amb un triomf còmode davant d'Escòcia (34-21)

França ha superat sense masses patiments Escòcia en el partit que tanca la primera jornada del Sis Nacions i empata amb els anglesos i els irlandesos en el liderat del Torneig.

Toni Padilla
2 min
L'escocès Brown, en el moment de fer un assaig davant de França tot i la pressió de Chabal.

BarcelonaL'equip francès, amb algunes etapes de molt bon rugbi, ha millorat l'imatge oferta a finals del 2010 en els tests davant dels equips de l'hemisferi sud, tot i que tampoc s'ha mostrat com a un rival imbatible. El duel davant dels anglesos de les darreres jornades doncs, pot ser clau.

Maxime Medard, Imanol Harinordoquy i Damien Traille han creuat la línia d'assaig d'una selecció francesa que també va sumar un assaig de penalització quan Escòcia encara incapaç de defensar una melé on la davantera del XV del Gall va mostrar tota la seva potència. Escòcia, tot cor, va demostrar que ha millorat sensiblement darrerament, amb un assaig d'Alastair Kellock's en els primers 40 minuts i dos més de Kelly Brown i Sean Lamont després.

Rougerie i Thrinh-Duc's van liderar el joc dels campions, que la propera setmana visiten els irlandesos. Durant alguns moments de fet, es va poder veure el tradicional joc a la mà dels francesos, amb Thrinh-Duc mostrant-se inspirat en la creació de la jugada del tercer assaig local. En defensa però, França va patir massa encaixant tres assaigs d'una Escòcia que presumia de defensa i va agradar més quan atacava. Escòcia va intentar sempre imposar un ritme frenètic, per tal de que el joc físic superés la qualitat, però França va demostrar un altre cop que és el rival a batre, en la seva recerca de sumar un segona títol consecutiu.

França 34-21 Escòcia

França: Traille, Huget, Rougerie, Mermoz, Medard, Trinh-Duc, Parra, Domingo, Servat, Mas, Pierre, Nallet, Dusautoir, Bonnaire, Harinordoquy.

Substituts: Poitrenaud per Mermoz (44), Clerc per Medard (73), Yachvili per Parra (52), Guirado per Servat (57), Ducalcon per Mas (52), Thion per Nallet (62), Chabal fper Harinordoquy (55).

Escòcia: Southwell, Walker, Ansbro, De Luca, Evans, Parks, R. Lawson, Jacobsen, Ford, Murray, Gray, Kellock, Hines, Barclay, Brown.

Substituts: S. Lamont per De Luca (55), Jackson per Parks (69), Blair per R. Lawson (40), Hall per Ford (73), Low per Murray (70), Vernon per Hines (56), Rennie per Barclay (61).

Estadi: Stade de France, 81,337

Àrbitre: W. Barnes (Britànic)

stats