Sis Nacions
Esports 09/03/2013

Una Escòcia molt combativa perd contra Gal·les (18-28)

El conjunt gal·lès venç a una Escòcia molt lluitadora que ha mantingut un pols molt igualat amb els actuals campions europeus durant seixanta minuts.

Ferran Vital
2 min
Imatge del partit entre Escòcia i Gal·les, del Sis Nacions de rugbi

BarcelonaL'estadi de Murrayfield, temple del rugbi escocès, ha estat l'escenari de l'enfrontament entre les seleccions d'Escòcia i Gal·les en el primer partit de la quarta jornada del torneig de les Sis Nacions. El partit es presentava cabdal pels dos equips, que es veien obligats a guanyar si volien mantenir alguna opció de victòria final d'aquest torneig de les Sis Nacions.

Els gal·lesos han iniciat el partit amb un plantejament més conservador que de costum, conscients del perill dels contraatacs escocesos i la importància vital del partit. D'aquesta manera hem vist un primer temps on cap dels dos equips volia arriscar massa en les seves accions. Tot i això, han estat els gal·lesos els únics en anotar un assaig al primer temps, obra del talonador Richard Hibbard, culminant una acció de "pick and go" de la davantera del drac, que el xutador Leigh Halfpenny ha transformat entre pals. El mateix Halfpenny ha anotat dos cops de càstig més al primer temps, que feien agafar un important avantatge al marcador al conjunt gal·lès. Els escocesos, fidels al seu plantejament conservador, han plantejat una gran defensa estàtica i han confiat tota la responsabilitat ofensiva als xuts a pals de Laidlaw, que ha anotat els quatre cops de càstig que ha concedit la defensa gal·lesa. Així, s'arribava a la mitja part amb un ajustat 12 a 13 favorable als gal·lesos que reflectia la igualtat entre els dos equips.

El segon temps ha començat amb el mateix guió del primer temps. Cap dels dos equips volia prendre riscos i el partit s'ha convertit en un intercanvi de cops de càstig entre l'escocès Laidlaw, que ha transformat dos cops de càstig pel XV del Card i el gal·lès Halfpenny, que ha anotat cinc cops de càstig pel seu equip al segon temps, conduint el seu equip a la victòria final. Els escocesos han volgut reaccionar als darrers minuts del partit, deu punts per sota al marcador, però els homes del drac han refusat les envestides dels davanters escocesos i han assegurat la victòria final per 18 a 28.

Amb aquesta victòria, Gal·les encara manté opcions de revalidar el títol de campió del torneig de les Sis Nacions, mentre que els escocesos s'acomiaden de la possibilitat d'emportar-se la victòria final d'un torneig que no guanya des del segle passat, ja que la seva darrera victòria va ser l'any 1999.

stats