Esports 25/02/2017

Escòcia escombra un Gal·les irreconeixible (29-13)

La selecció del Card remunta un partit complicat en un segon temps antològic i manté opcions per guanyar el Sis Nacions per primer cop aquest segle

Ferran Vital
Escòcia escombra un Gal•les irreconeixible (29-13)

Gal·les arribava al partit de Murrayfield amb la moral tocada després de la dolorosa derrota contra Anglaterra a la segona jornada del campionat. Esperonats i amb ganes de reivindicar-se, els gal·lesos han fet acte de presència durant els primers 40 minuts del partit, que han dominat gràcies a un assaig de l'aler Liam Williams i l'encert de cara a pals de Leigh Halfpenny, que permetien als visitants dominar el marcador per 6-13 en arribar al descans.

La selecció gal·lesa, però, ha desaparegut literalment de la gespa durant els segons 40 minuts, i els locals han pogut dominar absolutament els seus rivals. De fet, Escòcia –que ha superat sense gaires traumes l'absència del seu capità Laidlaw– ha dominat amb molta facilitat tots els aspectes del joc, i ha capgirat el marcador gràcies als assajos dels alers Tommy Seymour i Tim Visser i al peu del jove Finn Russell, autor de 19 punts del seu equip.

Amb el resultat final de 29-13, Escòcia manté viu el somni de conquerir el Sis Nacions, un campionat que no ha guanyat mai al segle XXI. Per la seva banda, la selecció gal·lesa mostra preocupants símptomes de desgast tot i comptar amb un dels equips amb la mitjana d'edat més jove del campionat.