Rugbi

Escòcia perd l'últim partit a Itàlia i s'emporta la cullera de fusta (13-6)

Una Escòcia apàtica no pot amb l'empenta dels 'azzurri'. Itàlia evita quedar última per tercera temporada consecutiva

En joc hi havia la lluita per no ser l'equip que guanyés el més que dubtós honor d'emportar-se cap a casa la cullera de fusta (títol que s'atorga a l'equip que tanca la seva participació al Sis Nacions amb un ple de derrotes).

Els transalpins han anotat gràcies a un xut de Mirco Bergamasco al primer temps, contestat per un altre xut de Laidlaw que igualava el marcador. Amb l'empat a 3 s'ha arribat a la mitja part, en un partit igualat, de lluita i sacrifici, però amb pocs detalls per comentar. Al segon temps els italians han començat molt més forts, i han anotat un assaig mitjançant el jove Venditti, que ha convertit l'obertura Chris Burton. Els escocesos s'han tornat a apropar gràcies al segon xut de càstig transformat per Laidlaw, però un bon xut de sobrebot ('drop') convertit per Burton a la recta final del partit ha acabat amb les esperances escoceses, i ha deixat el marcador en el 13 a 6 final.

Amb aquest resultat, Escòcia queda classificada en el darrer lloc, amb el marcador a zero i comptant tots els seus partits per derrotes. Segurament la cullera de fusta sigui un càstig excessiu per al combinat d'Andy Robinson, que havia apostat per un rugbi més atractiu i generós en substitució del tradicional joc gris escocès. Per la seva banda, Itàlia celebra el seu tercer any sense rebre la cullera de fusta, i confirma així un cop més la línia ascendent del rugbi transalpí.