Rugbi
Esports 17/03/2012

Escòcia perd l'últim partit a Itàlia i s'emporta la cullera de fusta (13-6)

Una Escòcia apàtica no pot amb l'empenta dels 'azzurri'. Itàlia evita quedar última per tercera temporada consecutiva

Ferran Vital
1 min
L'italià Richie Gray controla l'oval durant en el partit contra Escòcia

BarcelonaEn joc hi havia la lluita per no ser l'equip que guanyés el més que dubtós honor d'emportar-se cap a casa la cullera de fusta (títol que s'atorga a l'equip que tanca la seva participació al Sis Nacions amb un ple de derrotes).

Els transalpins han anotat gràcies a un xut de Mirco Bergamasco al primer temps, contestat per un altre xut de Laidlaw que igualava el marcador. Amb l'empat a 3 s'ha arribat a la mitja part, en un partit igualat, de lluita i sacrifici, però amb pocs detalls per comentar. Al segon temps els italians han començat molt més forts, i han anotat un assaig mitjançant el jove Venditti, que ha convertit l'obertura Chris Burton. Els escocesos s'han tornat a apropar gràcies al segon xut de càstig transformat per Laidlaw, però un bon xut de sobrebot ('drop') convertit per Burton a la recta final del partit ha acabat amb les esperances escoceses, i ha deixat el marcador en el 13 a 6 final.

Amb aquest resultat, Escòcia queda classificada en el darrer lloc, amb el marcador a zero i comptant tots els seus partits per derrotes. Segurament la cullera de fusta sigui un càstig excessiu per al combinat d'Andy Robinson, que havia apostat per un rugbi més atractiu i generós en substitució del tradicional joc gris escocès. Per la seva banda, Itàlia celebra el seu tercer any sense rebre la cullera de fusta, i confirma així un cop més la línia ascendent del rugbi transalpí.

stats