Rugbi
Esports 09/02/2013

Escòcia es venja d'Itàlia i suma el primer triomf (34-10)

El 'XV del card' no havia aconseguit cap victòria en l'edició de l'any passat, i va perdre contra Itàlia a domicili. Els escocesos han estat clarament superiors

L'escocès Stuart Hogg anota un assaig durant l'Escòcia - Itàlia del Sis Nacions

MadridEscòcia s'ha venjat aquest dissabte, a Edimburg, de la derrota de l'any passat a Roma i ha igualat la lluita amb Itàlia per evitar la Cullera de Fusta, que s'emporta el pitjor equip del Sis Nacions, en un matx que ja és un clàssic entre els dos conjunts que solen quedar en els dos últims llocs de la taula (34-10).

El "XV del card" no va conèixer la victòria l'any passat en aquesta competició i va ser últim, a més de caure en els tres tests de tardor, i el passat dissabte davant Anglaterra en la primera jornada del Sis Nacions.

Davant tenia a una Itàlia crescuda després de guanyar a França fa una setmana, però que aquest dissabte s'ha estavellat contra Escòcia a totes les fases del joc, i que mai no ha aconseguit aturar a la línia local. A més, el mitjà de melé local, Laidlaw, no ha fallat ni un sol xut a i ha sumat 14 dels punts de l'equip local.

El defensa escocès, Hogg, ha aconseguit l'assaig més bonic en interceptar una passada a la seva pròpia línia de 22 i conduir l'oval en solitari fins a la zona de marca.

Tot i això, el partit ha començat molt igualat. No obstant això, més pels errors dels transalpins que per l'encert dels britànics, Escòcia aviat ha sumat sis punts mitjançant dos cops de càstig de Laidlaw al minut 16 i en el 25, després que el obertura d'Itàlia, l'argentí Orquera, fallés un cop llunyà.

Un altre error dels visitants, aquest de Venditi en fer un xut a l'aire en comptes de a l'oval, ha propiciat una cursa de Scott que s'ha quedat a un metre de la línia de marca italiana. En canvi, en el següent atac, el "XV del card" no ha fallat i per posar el 13-0 en els pitjors moments dels italians.

Els transalpins han sumat els seus primers punts en l'últim minut del primer temps, amb un xut d'Orquera. El marcador al descans era de 13 a 3.

A la represa no va canviar la tònica del partit i Escòcia va continuar eixamplant la distància al marcador. Primer amb una marca de Scott (20-3) al minut 43, i després el de Hogg, creuant tot el camp per situar un inabastable (27-3) al minut 48.

Amb el marcador resolt, Escòcia va donar descans als jugadors més destacats i Itàlia ho va aprofitar per fer-se amb el domini del partit i intentar maquillar el marcador. Tot i això, Lamont (69') va fer un nou assaig local, mentre que Zanni va retallar distàncies (74') quan ja tot estava decidit.