Sis Nacions
Esports 08/03/2014

França supera Escòcia 'in extremis' i manté les opcions de victòria al Sis Nacions (17-19)

En l'altre partit d'aquest dissabte, Irlanda supera Itàlia sense problemes (46-7). Aquest diumenge acaba la penúltima jornada amb l'Anglaterra-Gal·les

Alex Dunbar rep el placatge de Maxime Mermoz durant l'Escòcia-França del Sis Nacions / RUSSELL CHEYNE / REUTERS

BarcelonaLa selecció francesa de rugbi manté les opcions de guanyar el Sis Nacions gràcies a un triomf contra Escòcia a l'últim sospir (17-19). El quinze del Gall ha anat a remolc durant bona part del partit i només ha aconseguit vèncer amb un cop de càstig transformat a falta de cinc minuts. A l'altre partit, Irlanda ha superat sense problemes Itàlia (46-7).

La selecció francesa no ha completat un partit brillant a Murrayfield i, excepte en el segon temps, s'ha passat més estona defensant que no pas atacant. Escòcia, que començava la jornada amb opcions de títol, ha marxat al descans amb avantatge gràcies a dos assajos, obra de Hogg i Seymour, que ha transformat Laidlaw. Els visitants, de la seva banda, tan sols han pogut anotar per mitjà de tres cops de càstig de Machenaud.

El segon temps ha començat amb 14-9 al marcador i França s'ha pogut situar novament en el partit gràcies a un assaig de Huget, que ha agafat l'oval a camp propi i ha corregut en solitari per acabar anotant sota pals. Escòcia ha volgut mantenir la iniciativa i ha estat notablement millor en les 'melés', forçant fins a tres cops de càstig. Tanmateix, el XV del card tan sols n'ha pogut transformar un.

Escòcia guanyava de només un punt i Duncan Weir ha tingut un cop per ampliar avantatge, però el xut des de 40 metres l'ha desviat el vent a la dreta. Al següent atac França ha cremat totes les naus i la jugada li ha sortit bé al XV del Gall, que en una jugada embolicada centrada i prop de la línia de marca ha pogut forçar un cop de càstig que acabaria sent definitiu.

Brian O'Driscoll fa història

Més fàcil ho ha tingut la selecció irlandesa, que s'ha desempallegat a Dublín d'Itàlia per un contundent 46-7. El XV del trèvol, candidat al títol, han celebrat la victòria amb el partit número 140 de Brian O'Driscoll, que aquest dissabte s'ha convertit en el jugador que defensa més vegades la samarreta de la seva selecció de rugbi.

El número 13 d'Irlanda ha jugat 61 minuts i ha estat un dels jugadors importants de la seva selecció, que ha fet bons els pronòstics a l'Aviva Stadium. L'equip local ha fet fins a set assajos, cinc en el segon temps, que han estat massa per uns italians que només han pogut aguantar la igualtat en el primer temps.

Sexton (2), Trimble, Healy, Crown, McFadden i McGrath han estat els anotadors irlandesos, mentre que Sarto –al primer temps– ha estat l'únic dels italians que ha aconseguit sumar punts al marcador.

Igualtat màxima

Amb aquests resultats, la classificació està encapçalada per Irlanda, amb sis punts, els mateixos que França. Mentre que Anglaterra i Gal·les, que aquest diumenge completen la quarta jornada del Sis Nacions a Twickenham (16 h, Canal+ Deportes), empaten a la tercera posició amb quatre punts. Qui guanyi mantindrà les opcions de victòria i qui perdi s'allunyarà definitivament d'un títol que es resoldrà la setmana vinent, en la cinquena i última jornada.