Sis Nacions
Esports 09/02/2014

França derrota Itàlia (30-10) i segueix al capdamunt del Sis Nacions

Els francesos derroten a Itàlia en un partit que s'ha decidit en els primers minuts del segon temps

Ferran Vital

BarcelonaFrança havia patit cruels derrotes contra els italians els darrers dos anys al Sis Nacions. De fet, els gals no superaven als transalpins de 2011 ençà, per bé que els partits de les darreres temporades s'havien celebrat a Roma. Així doncs, el XV del Gall volia passar comptes amb els italians a París, tot aprofitant la seva condició de locals, i seguir les petjades d'Irlanda, que el dia abans havia sumat la seva segona victòria i obligava als francesos a no fallar si volien seguir lluitant pel lideratge del Sis Nacions al tancament de la segona jornada del campionat.

Durant els primers minuts de partit, França ho intentava tot i Itàlia responia de forma eficaç. Cap dels dos equips prenia una iniciativa massa desatacada en el joc. Els davanters italians dominaven les accions estàtiques (melés, punts de trobada, placatges i serveis de toc), però els tres quarts gals dominaven a ls italians en les accions dinàmiques i obertes. Itàlia buscava un partit tancat, lent i de força, mentre que els francesos intentaven imprimir velocitat al joc, obrint espais amb dinamisme i velocitat. L'empat a zero es mantenia en el marcador durant la primera mitja hora de partit, fins que el mig de melé Jean-Marc Doussain anotava els primers tres punts pels francesos gràcies a un solitari cop de càstig, immediatament contestat per l'obertura de la USAP Tommasso Allan, que igualava de nou el marcador. Però el mateix Dussain anotaria dos cops de càstig més al fil del descans posant per davant de nou al conjunt local a la mitja part per un estret 9 a 3.

França recupera la "Grandeur"

El XV del Gall començava el segon temps decidit a sentenciar el partit per la via ràpida. Primer els francesos anotaven amb un matiner assaig del veterà Picamoles, finalitzant una bona acció de la davantera francesa, que superava per primer cop a la italiana i penetrava a la zona d'assaig rival. Pocs minuts després era el centre Wesley Fofana que feia gala de la seva velocitat per trencar el flanc esquerre de la defensa transalpina i anotar el segon assaig del partit, i que permetia als francesos marxar vint punts al marcador amb un còmode 23 a 3.

Amb tot, Itàlia no es rendia i buscava la zona de marca rival, però de forma excessivament precipitada. El XV del Gall aprofitava una errada en la construcció ofensiva transalpina per iniciar un fulgurant contraatac que finalitzava el jove aler francès Hugo Bonneval en la zona de marca rival, tot col·locant un evident -i segurament excessiu- 30 a 3 a favor dels gals. Però Itàlia no volia marxar de París sense anotar, almenys, un assaig. L'assaig italià ha arribat a les acaballes del partit, de la mà de l'aler Tommasso Ianone, col·locant el 30 a 10 amb el que s'ha arribat al final del partit.

Amb aquesta victòria França manté el seu pols particular a Irlanda al capdavant de la classificació del Sis Nacions després de dues jornades, mentre que els italians se les veuran amb Escòcia la jornada vinent en un partit que podria decidir qui s'emporta enguany la cullera de fusta -càstig que s'emporta l'equip que tanca el Sis Nacions amb ple de derrotes-.