SIS NACIONS

França retroba el camí de la victòria a Roma (0-29)

El quinze del gall supera els italians a camp contrari en un partit que no passarà a la història. Aquesta és tot just la segona victòria dels de Saint-André

França s’ha imposat a Itàlia a Roma de forma clara i contundent. Els francesos arribaven a Roma necessitats de victòries si volien mantenir l’orgull de l’equip i la credibilitat del tècnic Phillipe Saint-André al capdavant de la selecció nacional.

Amb tot, el primer temps ha estat força ensopit. Una França gris (un cop més) només era capaç d’anotar tres cops de càstig davant una Itàlia castigada per les baixes d’homes clau com Castrogiovanni o Parisse.

A la segona meitat els gals han estat molt més actius i han aconseguit anotar dos assajos de la mà de Basteraud i Mestri que han permès ampliar l’avantatge al marcador fins al 0 a 29 final davant una preocupant passivitat i incapacitat de resposta local.

Aquesta victòria permet salvar l’honor del conjunt francès, que a la darrera jornada mirarà d’assaltar Londres i aigualir les opcions de victòria final del quinze de la rosa, mentre que Itàlia rebrà Gal·les –un altre dels aspirants al títol d’enguany– a l’Olímpic de Roma.