MUNDIAL DE RUGBI
Esports 26/09/2011

Gal·les escombra Namíbia al mundial de rugbi (81-7)

Els del drac han ofert un gran festival ofensiu amb la consecució de dotze assajos

Ferran Vital
2 min
El gal·les Scott Williams, fent un assaig davant de Namíbia

BarcelonaEls miners gal·lesos s'han exhibit a l'Stadium Taranaki de la ciutat de New Plymouth contra la dèbil selecció de Namíbia, que marxa d'aquesta Copa del Món després de rebre un seguit de derrotes amb marcadors força exagerats per a una Copa del Món, per bé que convé ressaltar que les àguiles de Namíbia són un equip eminentment amateur, que no pot dedicar-se a temps complet a la dedicació física i tècnica d'aquest esport, i com a tal, els duels contra grans potències mai seran justos ni equilibrats.

Els gal·lesos han jugat durant tot el partit amb la defensa del conjunt africà, trencant un cop i un altre els mecanismes tàctics de Namíbia, proposant punts de reunió i joc de davantera per després obrir ràpid la pilota als tres quarts miners (ràpids i àgils com ningú a Europa), que han tingut espais per on penetrar gràcies al desordre defensiu que havien provocat els davanters miners.

Durant els primers vint minuts de joc, els maoris del nord (un dels molts sobrenoms dels gal·lesos) han anotat tres assajos i un xut a pals. A partir del minut vint els dracs gal·lesos han aixecat el peu de l'accelerador i han jugat al ralentí, buscant l'espectacularitat per sobre de l'efectivitat, que els ha portat a cometre alguna errada ofensiva. A la mitja part Gal·les ja guanyava per un clar 22 a 0.

El segon temps ha servit per a que els miners ampliessin el seu marcador, gràcies a bones accions ofensives i un tracte a l'oval ben poc britànic, que han portat als gal·lesos a anotar fins a nou assajos més al segon temps, contra una defensa de Namíbia absolutament ensorrada físicament i mentalment, incapaç de córrer i placar el rival ni disputar-li la pilota. Tot i això, al minut 53 Heinz Koll ha salvat l'honor de Namíbia en anotar un assaig per al conjunt africà. En el bàndol miner convé destacar el centre dels Scarlets Scott Williams, autor de tres assajos, i la gran jugada tècnica del pilar esquerre dels Cardiff Blues, Gethin Jenkis, que ha posat en dubte la teoria que les primeres línies no són capaces de trencar amb qualitat l'entrellat defensiu rival.

Al final del partit, 81 a 7 per a Gal·les, que recupera el segon lloc del grup i haurà de tancar la seva classificació en el proper partit contra Fiji. Namíbia, per la seva banda, tanca la seva participació en aquesta Copa del Món deixant una imatge d'equip compacte i amb personalitat malgrat no estar, ni de bon tros, al nivell de les millors seleccions del planeta.

stats